CZ van cryptobeurs Binance uitgenodigd voor privé-etentje met Britse politici

Changpeng Zhao, de CEO van cryptobeurs Binance, heeft met enkele Britse regeringsfunctionarissen in Westminster gesproken.

Privédinner met CZ

Changpeng Zhao staat ook wel bekend als CZ. De crypto-miljardair en grote baas van Binance hield een toespraak voor gasten van Downing Street 10, de Treasury en enkele parlementsleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De avond werd georganiseerd door het Centre for Policy Studies, een conservatieve denktank en vond afgelopen donderdag 3 maart plaats. Bekend is dat parlementslid Matt Warman en Ed Vaizey, de voormalige minister van Cultuur, Communicatie en Creatieve Industrie aanwezig waren.

Een woordvoerder van het Center for Policy Studies deelde het volgende over het evenement:

“We organiseerden vorige week een privédiner met de CEO van Binance om cryptocurrency’s te bespreken met een groep geïnteresseerde beleidsexperts.”

In zijn toespraak gaf Zhao toe dat er fouten zijn gemaakt bij het opbouwen van de cryptobeurs. Het is een gigantisch bedrijf geworden dat initieel nog semi-decentraal wilde opereren. Nu willen ze proactiever gaan samenwerken met toezichthouders.

Anonieme bronnen vertellen aan The Block meer over de bijeenkomst:

“Het voelde alsof hij hier een charmeoffensief. De aanwezigheid van de politici geeft wel aan hoe serieus de regering dit neemt.”

Moeilijke tijd achter de rug

Binance heeft een bewogen geschiedenis in het Verenigd Koninkrijk. In juni van het vorige jaar riep de Financial Conduct Authority (FCA) de Britse entiteit van het bedrijf er toe op om in het land te stoppen. Binance Markets Limited zou niet voldoen aan de plaatseleijke regels.

De FCA zei later dat het “niet in staat” was om toezicht te houden op Binance en dat het bedrijf ook weigerde vragen te beantwoorden. Inmiddels voldoen ze wel weer aan de eisen van de Britse beurswaakhond

Volgens bronnen maakte de toespraak indruk op de gasten. Een woordvoerder van Binance weigerde commentaar te geven. Wel deelden ze dat Zhao “vrij duidelijk is geweest dat Binance wereldwijd volledig compliant wil zijn, en dat ze elke licentie willen krijgen die kan.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!