Britse dochter Binance mag handel in bitcoin weer hervatten

Binance Markets Limited, onderdeel van de bekende bitcoin beurs, voldoet aan de eisen van de Britse beurswaakhond. Dat verklaart de Financial Conduct Authority (FCA) in een update.

De beursfirma is inmiddels opgenomen in het register van de toezichthouder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance in het Verenigd Koninkrijk

In juni gaf de toezichthouder een uitgebreide waarschuwing af en verbood tijdelijk de handelsactiviteiten van de Binance dochter op de Britse markt. Ook adverteren met hun diensten werd verboden.

Als reactie hierop kneden ook Britse banken de betaalkanalen naar de exchange af. Barclays, NatWest en HSBC verboden het storten van ponden of andere valuta naar de beurs.

Maar die plooien lijken nu te zijn gladgestreken. Binance heeft dan ook de nodige maatregelen genomen. Zo geldt voor alle klanten een verplichte know-your-customer procedure wil je nog kunnen handelen op de beurs.

Ook heeft het een aantal experts uit de traditionele financiële wereld en publieke sector aangetrokken om aan de compliance eisen op de diverse markten te voldoen.

Nederland

Als wereldwijde speler moet Binance in elk land aan specifieke eisen voldoen. In Nederland is de marktleider nog niet opgenomen in het register van de Nederlandsche Bank, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Momenteel kunnen Nederlanders geen munten kopen bij Binance via iDEAL of SEPA.

Zodra de registratie in Nederland binnen is, worden deze beperkingen weer opgeheven.

Lees meer over:
BinanceVerenigd Koninkrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.