Dankzij Duitse Dwpbank kunnen 1.200 gelieerde banken nu bitcoin handel aanbieden

De Deutsche WertpapierService Bank, ook wel bekend als Dwpbank, gaat bitcoindiensten aanbieden aan de grofweg 1.200 gelieerde banken in Duitsland. Via het nieuwe platform genaamd wpNex kunnen klanten in de tweede helft van het jaar met bitcoin aan de slag.

Duitse uitbreiding

De nieuwe dienst maakt het mogelijk dat de retailklanten (van de aangesloten banken) naast hun normale eurobalans ook cryptobalansen kunnen aanhouden. Hier zijn dan verder geen aanvullende Know Your Customer-procedures nodig.

Dwpbank werkt samen met wallet-as-a-service provider Tangany en ook met Bankhaus Scheich’s Tradias voor de handelsdiensten. Daarmee is het dus wel duidelijk: Dwpbank gebruikt haar netwerk en rijgt bestaande bitcoinsoftware daarmee aan het traditionele financiële systeem.

Particuliere klanten hebben geen toegang tot hun private keys. Het is daarmee dus écht een bank.

De CEO van Dwpbank, Heiko Beck, vertelt dat ze al lange tijd van plan waren om cryptovaluta, digitale activa en tokenized securities aan de bieden. Ze hebben met MLB Banking inmiddels ook al de eerste partner binnen. De directeur van dit bedrijf vertelt:

“In het klantenportaal van MLP is dit een logische aanvulling op het bestaande aanbod qua vermogensbeheerders.”

De cryptorekeningen zijn gekoppeld aan eurorekeningen, waardoor transacties kunnen plaatsvinden zonder dat er een aparte betaalrekening nodig is.

Het is wederom goed nieuws voor de Duitse markt. Eerder deze maand kondigde DZ Bank al aan dat het cryptovaluta gaat aanbieden aan klanten. DZ Bank is dan qua activa de op één na grootste bank van Duitsland.

Anderzijds viel de Duitse cryptobank Nuri in november (officieel) om. Het had een half miljoen klanten en kon niet staande blijven in het geweld van opnames toen Celsius omviel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankDuitsland