Grote Duitse vermogensbeheerder biedt bitcoin diensten aan

Een van de grootste vermogensbeheerders van Duitsland gaat bitcoin aanbieden aan zijn klanten. Het betreft DekaBank, een partij die meer dan 360 miljard euro aan activa onder beheer (AUM) heeft.

Duitse bank

Ze gaan samenwerken met de Zwitserse crypto-dienstverlener Metaco. Het tweetal gaat cryptovaluta beheren voor klanten.

DekaBank is een belangrijke leverancier van effectendiensten in Duitsland. Het biedt een breed scala aan diensten in de traditionele markt, waaronder vermogensbeheer en oplossingen voor de kapitaalmarkt. Ze doen dit onder andere aan de Duitse nationale Saving Banks Finance Group.

De nieuwe samenwerking met Metaco zorgt er voor dat een spaartak van de DekaBank toegang krijgt tot bitcoindiensten. Ook zullen er enkele altcoins worden aangeboden.

‘Cruicuaal voor toekomst’

Andreas Sack, product manager voor de bewaring van digitale activa van de bank, vertelt:

“Digitale activa zijn een cruciaal onderdeel van de toekomst, een radicaal nieuwe manier voor hoe activa worden weergegeven, van valuta tot onroerend goed.”

Hij lijkt daarbij ook te verwijzen naar tokenisatie (van vastgoed) en andere manier om de blockchain in te zetten.

“Vandaag zetten we weer een belangrijke stap in de richting van het leggen van de basis om onze institutionele investeerders en miljoenen mensen in Duitsland toegang te geven tot deze transformationele kans.”

In juli 2021 overwoog DekaBank naar verluidt om te investeren in bitcoin. Dit kon door een nieuwe Duitse wet die institutionele fondsen hier de ruimte toe gaf. Het zogenaamde Spezialfonds laat het toe dat men tot 20% van hun bezit in BTC en andere cryptocurrency’s mogen beleggen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDuitsland