De 140.000 bitcoin van MicroStrategy staan weer in het groen

De 140.000 bitcoin van MicroStrategy staat weer in het groen. Het miljardenbedrag dat Michael Saylor met zijn bedrijf uit de markt heeft gekocht, stond bijna precies een jaar in het rood.

Bedrijfs-DCA

In de herfst van 2020 kocht MicroStrategy haar eerste beetjes bitcoin met haar kasreserves. Na deze 21.454 BTC kwam er in de drie jaar die volgden bijna 120.000 BTC bij. Het totale bitcoinbezit van het business intelligence-bedrijf staat nu op $4,2 miljard aan bitcoin. Een deel hiervan is gefinancierd met schuldpapier dat in de komende jaren nog moet worden terugbetaald.

Saylor kocht deze tienduizenden bitcoin in 27 batches uit de markt. Je zou dit bijna DCA op bedrijfsniveau kunnen noemen. Zodoende kocht Saylor zowel de top als ook de bodems. DCA staat voor Dollar Cost Averaging.

Even ter perspectief: het bedrijf kochten zowel bitcoin toen de koers op $10.419 stond, als ook toen de prijs net onder de $60.000 schommelde.

De gemiddelde aankoopprijs van het totaal was $30.129. Nu de koers boven de $30.200 staat, kunnen we dus officieel stellen dat MicroStrategy géén virtueel verlies meer lijdt aan haar bitcoinstrategie.

De 140.000 bitcoin van MicroStrategy staan weer in het groen

Intussen bouwen ze ook haar eerste lightningdiensten en heeft iedere werknemer een eigen lightning adres gekregen. Het idee is dat ze hiermee via een reward-strategie extra sats kunnen verdienen, bijvoorbeeld als ze meetings bijwonen of genoeg sporten tijdens werktijd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy