MicroStrategy deelt op eigen conferentie wilde plannen over lightning

491 totale weergaven

MicroStrategy gaat serieus aan de slag met het lightning netwerk. Het bedrijf van Michael Saylor deelt op hun eigen MicroStrategy World-conferentie meer over hun plannen.

Lightning als middelpunt

Op Twitter delen verschillende aanwezigen hun bevindingen. Zo lijkt het erop dat MicroStrategy verschillende use cases ziet voor lightning in hun bedrijf, met name in de hoek van:

  1. Lightning adressen
  2. Wallets
  3. Rewards
  4. Een admin portal
  5. Software Development Kits (SDK's)

Saylor vertelt dat hij intern in zijn bedrijf bitcoin wil gaan gebruiken voor bonussen. Het loyalty systeem deelt rewards uit uit aan werknemers in de vorm van bitcoin als ze bijvoorbeeld punctueel zijn met de aanwezigheid bij meetings. Ook geeft hij een voorbeeld om werknemers te belonen als ze aan hun gezondheid werken met exercise goals.

Maar niet alleen voor personeel zou er bitcoin te verdienen zijn, maar ook voor klanten. Op Twitter circuleren foto's met daarin veel voorbeelden: kleine beloningen voor het aanmelden voor diensten, productregistraties, het achterlaten van reviews, meedoen met enquêtes of het aanbrengen van nieuwe klanten.

Saylor ziet zelfs dat lightning het advertentiemodel kan wegnemen. Heb je een marketingbudget van $50 miljoen? Waarom stuur je dit dan niet rechtstreeks naar je gebruikers of potentiële klanten toe?

MicroStrategy is zelfs al een eigen wallet en extensie aan het bouwen, zo blijkt uit de "gelekte" foto's. Met dit platform kunnen andere bedrijven ieder (werk) e-mail adres van haar personeel omtoveren tot lightning adressen.

Met een beetje doorzoeken kun je ook de pagina op de website van MicroStrategy vinden met al deze lightning-plannen. Hieronder zie je ook de kopjes "meetings" en "exercise" onder de rewards staan.

MicroStrategy deelt op eigen conferentie wilde plannen over lightning

Het is daarmee geen geheim meer: het business intelligence bedrijf heeft een heel eigen lightning team en is van plan de komende maanden veel tools te lanceren, onder andere (interne) integraties met Zoom, Microsoft 365 en Adobe.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!