De bitcoin futureshandel is lucratief en Coinbase wil op die trein springen

Coinbase heeft meer details vrijgegeven over het aanbieden van bitcoin futures.

Coinbase futures

Dat zijn beleggingsproducten waarmee je kunt ‘gokken’ op de toekomstige koers van bitcoin. Bekende aanbieders van gereguleerde futures zijn CME, Bakkt en Kraken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In januari dit jaar heeft Coinbase futuresbeurs FairX voor een onbekend bedrag gekocht. FairX heet nu Coinbase Derivatives. Derivaten zijn een verzamelnaam van futures, opties, swaps et cetera.

Nu meldt The Block dat Vishal Gupta, Head of Exchange bij Coinbase, en Neal Brady, medeoprichter van FairX en senior productdirecteur bij Coinbase, aanwezig waren bij FIA Boca, een congres over de futuresindustrie.

Coinbase wil tal van activiteiten gaan ontwikkelen. Ze willen ten eerste als handelaar in futures-commissies (FCM) gaan fungeren. Je kunt ze kortom inschakelen voor het kopen en verkopen van (opties op) futurescontracten, valutacontracten of swaps in ruil voor een vergoeding. Coinbase heeft hiervoor geopteerd voor een lidmaatschap bij de National Futures Association.

Daarnaast komt er een apart handelsplatform met de naam Coinbase DCM die kan handelen op de bestaande FairX registratie bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Dat moet een geavanceerd platform worden met lage commissies, ook interessant voor brokers en market makers.

Ten derde is er Nodal Clear, waarmee Coinbase derivaten wil gaan clearen als derde partij voor de Deutsche Börse Group. In november 2020 kreeg Nodal Clear goedkeuring van de CFTC om contracten voor andere DCM’s te vereffenen.

Dus in eerste instantie bereidt Coinbase een zakelijke propositie voor, maar ook particuliere klanten kunnen crypto-futures achtige producten verwachten. Waarmee het wil gaan concurreren met vehikels zoals FTX.US, die snel aan het groeien zijn in klanten en handelsvolume.

Door de bank genomen is het derivatenvolume in de markt drie keer zo groot als het spotvolume in de markt. Doordat beurzen als tussenpersoon bij elke trade commissie ontvangen, ontpopt de futureshandel zich als een lucratieve tak van sport.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfutures

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...