Coinbase gaat bitcoin (BTC) derivaten aanbieden

Coinbase, de grootste bitcoinbeurs van Amerika gaat futures aanbieden. Ze hebben daartoe derivatenbeurs FairX voor een onbekend bedrag gekocht, zo kondigt de exchange aan.

Het beursgenoteerde miljardenbedrijf uit San Francisco is één van de grootste spotbeurzen ter wereld gemeten in handelsvolume. Het moet alleen Binance én OKEx voor zich dulden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FairX staat onder toezicht van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de waakhond van de Amerikaanse derivatenmarkt in de volle breedte.

Ze bestaan pas sinds mei 2021, maar zijn in deze korte tijd wel al samenwerkingen aangegaan met grote brokers zoals TD Ameritrade en E*Trade.

Door middel van futures kun je speculeren op de toekomstige bitcoin koers. De futuresmarkt is - gemeten naar dagelijks handelsvolume - tot drie keer groter dan de spotmarkt. En daar wil Coinbase ook wel een graantje van meepikken, want ontvangen over elke trade een commissie.

Ook willen ze de derivatenmarkt 'transparanter' maken.

Volgens Coingecko is de derivatenmarkt goed voor een volume van 132 miljard dollar over de afgelopen 24 uur. Het spotmarktvolume ligt op ~55 miljard dollar over dezelfde periode.

Coinbase moet daarom ook wel mee om concurrenten zoals Binance, FTX, Bybit en OKEx in het vizier te houden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...