De “bullmarkt distributie” is begonnen, hash rate terug op all-time highs en PlanB is bullish!

Zijn we in de laatste fase van de huidige bullmarkt beland? Als we de data van Glassnode met betrekking tot het gedrag van zogenaamde long-term hodlers (LTHs) mogen geloven, dan is het laatste, meest volatiele en bullish hoofdstuk van deze run begonnen.

William Clemente laat zien dat LTHs zijn gestopt met het accumuleren van bitcoin en voorzichtig beginnen met verkopen. Vorig jaar november gebeurde hetzelfde en we weten allemaal wat de bitcoin koers daarna heeft laten zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hash rate inmiddels ook terug op all-time highs

Het gaat niet alleen goed met de bitcoin koers, ook de hash rate in het netwerk is weer terug op de oude recordniveaus. Na de crash van 5 maanden geleden vanwege de exodus uit China is het netwerk inmiddels weer hersteld en ligt de hashing power momenteel op ongeveer 168 exahashes per seconde.

Dat is het getal 168 met 18 nullen erachter, een aantal waarbij we ons eigenlijk niet eens een voorstelling kunnen maken. De moeilijkheidsgraad voor miners gaat met het stijgen van de hash rate in het netwerk ook steeds verder omhoog.

Afgelopen zondag ging de moeilijkheidsgraad weer met 4,7 procent omhoog in wat de 9e verhoging van de moeilijkheidsgraad op rij was. Hetgeen laat zien dat miners vertrouwen hebben in de toekomst van Bitcoin en momenteel flink investeren om meer bitcoin te bemachtigen.

PlanB ziet bitcoin van $135.000 in 2021 nog als realistisch

Het gedrag van de lange-termijn hodlers van bitcoin en de hashing power die weer richting de oude all-time high kruipt zijn niet de enige redenen om positief te zijn over de vooruitzichten met betrekking tot de bitcoin koers. De Nederlandse analist PlanB ziet een bitcoin koers van 135.000 dollar per bitcoin voor het einde van dit jaar namelijk ook nog als realistisch.

Je kunt zeggen wat je wil over de modellen van PlanB en zijn voorspellingen met betrekking tot de koers, maar hij zit er niet vaak naast. De afgelopen drie maanden heeft hij vrijwel exact weten te voorspellen met welke koers de maand zou sluiten.

Nu voorspelt hij voor 1 december een koers van 98.000 dollar per bitcoin en voor 1 januari 2022 zelfs een koers van 135.000 dollar. Althans, voorspellingen zijn een groot woord, hij ziet deze koersen meer als een realistische verwachting voor bitcoin.

Het blijven allemaal voorspellingen op basis van relatief weinig data, dus echt zekerheid kan het uiteraard niet bieden. Maar het is wel hoopgevend om te zien dat vrijwel iedere analist op dit moment nog vuurwerk verwacht van bitcoin richting het einde van het jaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....