De K-pop-industrie gebruikt NFT’s op de blockchain voor het beheer van “intellectual property”

1909 totale weergaven

Ava Labs, het bedrijf achter de Avalanche blockchain, maakt gebruik van haar technologie om oplossingen voor het beheer van intellectual property (IP) te bieden aan de Zuid-Koreaanse K-pop-industrie, om eerlijke compensatie en transparantie voor artiesten te garanderen.

Blockchain verbetert beheer IP

Ava Labs, de ontwikkelaar achter de Avalanche blockchain, timmert flink aan de weg in de Zuid-Koreaanse K-pop-industrie. Door blockchaintechnologie te integreren, wil Ava Labs oplossingen bieden voor het beheer van IP die ervoor zorgen dat artiesten een eerlijke vergoeding en transparantie in hun inkomsten ontvangen.

Problemen met financiële transparantie aanpakken

Volgens Justin Kim, hoofd van Ava Labs in Zuid-Korea, heeft de K-pop-industrie te kampen met uitdagingen op het gebied van financiële transparantie, wat vaak leidt tot onderbetaalde artiesten. Blockchaintechnologie, met name non-fungible tokens (NFT’s), kunnen een oplossing bieden door duidelijke records van verkopen te verschaffen en transparante transacties te garanderen.

Strategische partnerschappen voor bredere toepassing

Ava Labs is strategische partnerschappen aangegaan met grote Zuid-Koreaanse conglomeraten, zoals SK Group, om op NFT-gebaseerde ticketingsystemen te implementeren voor K-popconcerten. Deze samenwerking is van cruciaal belang voor de adoptie van blockchain door de uitgebreide gebruikersbasis van deze gevestigde bedrijven.

Zorgen voor eerlijke compensatie voor artiesten

Naast ticketing onderzoekt Ava Labs het gebruik van NFT’s voor K-pop merchandise, zodat artiesten de verkoop nauwkeurig kunnen bijhouden en hun inkomsten kunnen ontvangen. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in Titan Content, een creatieve studio die K-pop combineert met NFT’s en andere Web3-innovaties.

Digitale transformatie in entertainment

Het initiatief van Ava Labs sluit aan bij de groeiende trend om blockchaintechnologie te integreren in mainstreamindustrieën en onderstreept de toewijding aan het stimuleren van digitale transformatie en het verbeteren van de betrokkenheid van fans in de entertainmentsector.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....