De SEC stelt vast dat TrueCoin en TrustToken beleggers misleid hebben over TUSD-reserves

404 totale weergaven

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onthuld dat 99% van de reserves van de TrueUSD (TUSD) stablecoin werden geïnvesteerd in een speculatief offshore fonds, waardoor het kapitaal van investeerders een aanzienlijk risico liep.

TUSD Backing verkeerd voorgesteld als veilig

Op 24 september 2024 onthulde de SEC dat TrueCoin LLC en TrustToken Inc., de bedrijven achter de TrueUSD (TUSD) stablecoin, ten onrechte hadden geadverteerd dat het token volledig werd gedekt door Amerikaanse dollars.

In tegenstelling tot hun beweringen waren bijna alle reserves geïnvesteerd in een offshore fonds met een hoog risico.

Van november 2020 tot april 2023 misleidden deze bedrijven beleggers door hen te verzekeren dat TUSD een veilige, door dollars gedekte stablecoin was, terwijl ze aanzienlijke bedragen ombrachten naar speculatieve investeringen.

SEC onderneemt actie tegen TrueCoin en TrustToken

De SEC heeft een schikking getroffen met beide bedrijven, op beschuldiging van frauduleuze onjuiste voorstellingen van zaken en ongeregistreerde verkoop van beleggingscontracten via het TrueFi-uitleenprotocol.

Ondanks aflossingsproblemen die in 2022 ontstonden, bleven TrueCoin en TrustToken beleggers misleiden door te beweren dat TUSD volledig gedekt was. In maart 2022 was meer dan een half miljard dollar van de reserves van het token geïnvesteerd in het risicovolle fonds, wat opliep tot 99% in september 2024.

Schikking en financiële sancties

TrueCoin en TrustToken gingen akkoord met een schikking zonder de beschuldigingen van de SEC toe te geven of te ontkennen. De bedrijven zullen civielrechtelijke boetes betalen van $ 163.766, waarbij TrueCoin ook $ 340.930 plus $ 31.538 aan voorschotrente moet terugbetalen, in afwachting van goedkeuring door de rechtbank.

De SEC benadrukte het belang van registratie en transparantie in de cryptocurrency-industrie om investeerders te beschermen tegen verborgen risico’s.

Gevolgen voor de regelgeving in de crypto-industrie

Deze zaak markeert opnieuw een belangrijke handhavingsactie van de SEC in haar voortdurende optreden tegen misleidende praktijken binnen de cryptosector.

Nu toezichthouders zich richten op het waarborgen dat stablecoins zoals TUSD worden ondersteund door veilige reserves, benadrukken zaken als deze de noodzaak van duidelijker toezicht en bescherming van beleggers in de snel evoluerende wereld van digitale activa.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....