DeFi-protocol Nexera onderneemt actie tegen hack door 32,5M NXRA-munten te burnen

118 totale weergaven

In een beslissende zet om haar veiligheid te versterken, heeft het gedecentraliseerde financiële protocol Nexera 32,5 miljoen gestolen NXRA tokens verbranden (burn) na een recente hack.

Strategische reactie van Nexera op de hack

Na een aanzienlijke inbreuk op de beveiliging heeft Nexera onmiddellijk actie ondernomen door een burn van 32,5 miljoen NXRA-tokens te doen, die bij de aanval in gevaar kwamen.

Deze cruciale stap is bedoeld om de gevolgen van de hack te beperken en de veiligheid van het Nexera-protocol te versterken. De aankondiging werd gedaan via een bericht van blockchain beveiligingsbedrijf PeckShieldAlert, waarin de verwijdering van deze tokens uit de circulatie werd bevestigd.

Details en gevolgen van de Token burn

Nexera voerde een grondig onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat hun smart contracts veilig bleven. Om de gevolgen van de exploit aan te pakken, bevroor het team de gestolen tokens in de wallet van de aanvaller.

Door deze 32,5 miljoen NXRA tokens te verwijderen van circulatie, heeft Nexera voorkomen dat ze werden verhandeld of gebruikt op de markt, waardoor het ecosysteem werd gestabiliseerd.

Overzicht van het Nexera hack incident

Op 7 augustus kreeg Nexera te maken met een gerichte aanval op haar smart contract, wat resulteerde in de diefstal van digitale activa met een waarde van ongeveer $1,5 miljoen. De aanvaller stal 47 miljoen NXRA tokens, met een waarde van ongeveer $1,76 miljoen, en begon een deel om te zetten in Ether (ETH) en geld over te maken naar de BNB Chain.

Toekomstige beveiligingsmaatregelen en protocollen

Om verdere uitbuiting te voorkomen, zette Nexera het NXRA tokencontract snel op pauze en stopte de handel op gedecentraliseerde beurzen. Het protocol werkte ook samen met gecentraliseerde exchanges zoals KuCoin en MEXC om gerelateerde diensten op te schorten, waaronder stortingen en opnames.

De snelle acties van Nexera tonen hun inzet om het probleem op te lossen en hun gebruikers te beschermen.

Context van recente crypto-hacks

Dit incident is vergelijkbaar met andere belangrijke inbreuken in de crypto-industrie, zoals de WazirX hack, die resulteerde in de diefstal van meer dan $ 230 miljoen. Deze gebeurtenissen benadrukken de noodzaak van robuuste beveiligingsmaatregelen en snelle reacties om digitale activa te beschermen in het zich ontwikkelende DeFi-landschap.

Door de gestolen tokens te verbranden en strenge beveiligingsprotocollen te implementeren, wil Nexera het vertrouwen herstellen en de duurzaamheid van haar platform op de lange termijn garanderen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....