Deloitte: finance CEO’s zien potentie van bitcoin technologie

Blockchain, de onderliggende technologie van bitcoin, heeft volgens een onderzoek van Deloitte de status van mainstream adoptie bereikt. Als we tenminste op de mening van 81 procent van de meest toonaangevende bestuurders in de finance wereld mogen varen.

Het rapport is afgelopen donderdag gepubliceerd en is samengesteld op basis van de mening van 1.280 financiële professionals van over de hele wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onder andere Brazilië, China, Duitsland, Hong Kong, Japan, Singapore, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn vertegenwoordigd in het onderzoek.

73% ondervraagden maakt zich zorgen over adoptie binnen eigen organisatie

Opvallend resultaat uit het onderzoek is dat 73 procent van de ondervraagden zich zorgen maakt over de ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en blockchain binnen hun eigen bedrijf.

Ze zijn van mening dat er een kans is dat ze op achterstand raken als ze niets met de technologie doen.

Een nog groter deel van de financiële professionals, 97 procent, geeft aan dat blockchain toepassingen cruciaal zijn voor hun bedrijf om competitief te blijven.

Ondanks de positiviteit binnen het rapport ziet 65 procent van de ondervraagden het traditionele financiële systeem nog steeds als een obstakel voor de verdere adoptie van Bitcoin en blockchaintechnologie.

Bitcoin en blockchain steeds serieuzer genomen door financiële professionals

Het afgelopen jaar hebben we een shift gezien binnen de financiële industrie.

Waar bitcoin voorheen nog werd gezien als een leuk project dat wel zou overwaaien, heeft de sector inmiddels door dat het een asset is die niet meer van het wereldtoneel zal verdwijnen.

90 procent van de ondervraagden heeft de overtuiging dat blockchain nog belangrijker wordt dan het nu al is in de komende drie jaar. Het blijft wel bijzonder dat het na 12 jaar nog altijd over blockchain gaat.

Wij zijn natuurlijk van mening dat bitcoin en op Bitcoin gebouwde applicaties een toekomst hebben.

Als je de technologie en speltheorie goed begrijpt is dat de enige conclusie die je kunt trekken. Maar de meeste financiële professionals lijken moeite te hebben met die denkslag.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....