Denemarken wil zelfbeheerde crypto-wallets verbieden

193642 totale weergaven

De Deense financiële toezichthoudende autoriteit is van plan om zelfbeheerde crypto wallets af te schaffen, in het specifiek BTC wallets. 

Verbod op zelfbeheerde Bitcoin wallets

De Deense FSA (Financial Supervisory Authority) werkt aan het afschaffen van niet-geregistreerde Bitcoin wallets. Dit kan verschillende implicaties veroorzaken in het land, waaronder moeilijke toegang tot Bitcoin. De voorstellen waar de FSA aan werkt, zijn gericht op alle platforms en dienstverleners, ook ontwikkelaars van mobiele apps. 

Het regelgevingsvoorstel kan resulteren in een compleet verbod op zelfbeheerde Bitcoin wallets en andere gedecentraliseerde financiële interfaces. De FSA heeft grote kritiek gekregen op haar voorstel. Echter, de toezichthouder stelt dat de stap een deel uitmaakt van haar inspanningen om cryptotransacties binnen een gereguleerd kader uit te laten voeren. 

Strakkere regelgeving voor digitale activa

Volgens de FSA moeten alle spelers, inclusief ontwikkelaars van financiële interfaces, ontwikkelaars van mobiele apps en alle andere dienstverleners, gereguleerd worden om in het land actief te zijn. 

Nieuwe richtlijnen bepalen dat alle handelsplatforms goedkeuring moeten krijgen van de regelgevende instanties voordat ze Bitcoin wallets, DeFi interfaces en andere crypto-gerelateerde producten mogen aanbieden. 

Kritiek op het voorstel

De Deense FSA heeft ook flinke kritiek op het voorstel gekregen. Crypto-liefhebber Mikko Ohtamaa heeft zijn bezorgdheid geuit over de regelgeving op X (Twitter):

Ohtamaa heeft de stap van de FSA omschreven als ‘overregulering’, hoewel het misschien een goede stap kan zijn:

“Proberen iedereen te dwingen een gereguleerde tussenpersoon te zijn in een peer-to-peer-wereld klinkt cool, maar je kunt net zo goed eerlijk zijn in je gespreksonderwerp en zeggen: ‘in werkelijkheid willen we alle cryptocurrencies verbieden, we zijn er gewoon stiekem over’.”

Ohtamaa laat weten dat het slecht kan zijn voor de sector:

“Wat dit betekent, is dat niemand Bitcoin wallets, DEX-interfaces of iets anders dat met een token te maken heeft in Denemarken kan aanbieden, omdat deze in Denemarken gereguleerd zouden moeten worden.

Lees meer over:
DenemarkenDFSA

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd