Handelaren op Bitcoin derivatenbeurs Deribit moeten zich voor het eind van het jaar identificeren

Deribit vraagt gebruikers om voor 2020 het complete verificatieproces te voltooien. Deribit is de grootste bitcoin optiebeurs op het gebeid van handelsvolume. Dat meldt The Block.

Wereldwijd gelden steeds meer regels voor bitcoin bedrijven. Om niet in de problemen te komen kiezen steeds meer ondernemers ervoor om de juiste gegevens van hun klanten te verzamelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gegevens delen

De nieuwe Know-Your-Customer (KYC) procedure zorgt ervoor dat klanten aan extra eisen moeten voldoen. Handelaren moten onder andere een paspoort en een aantal documenten overhandigen.

John Jansen licht toe: ”Nieuwe gebruikers moeten direct voldoen aan de voorwaarden, huidige klanten krijgen ruim de tijd.”

Huidige klanten kunnen op twee niveaus voor KYC zitten. Op niveau 0 kun je tot 1 bitcoin opnemen. Je moet daar een naam, mail, geboortedatum, adres en het land waar je woont voor opgeven.

Op niveau 1 kun je ongelimiteerd geld opnemen, daar is naast bovenstaande informatie ook een kopie van een paspoort of ID-kaart voor nodig.

Deze stap heeft vooral gevolgen voor handelaren die op niveau 0 bleven. Zij moeten extra informatie delen om volledig gebruik te maken van het platform.

Logische stappen

Deze stappen komen niet helemaal uit de lucht vallen. Wereldwijd worden platformen aangepakt en aangeklaagd. Het perfecte voorbeeld is BitMEX. Zij worden aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De reden? Zij voldoen niet aan de KYC-eisen van Amerika. En volgens de aanklacht zijn ze (daardoor) ook betrokken bij verschillende witwasoperaties.

Amerika treedt steeds harder op tegen partijen die zonder licentie en juiste procedures hun diensten aanbieden aan hun burgers. Om buiten schot te blijven moet Deribit simpelweg beter controleren wie ze op hun platform laten. Het gevolg is strengere richtlijnen voor iedereen.

Vertrek uit Nederland

Eerder dit jaar verhuisde Deribit van Nederland naar Panama, mede door de strengere regels rondom bitcoin bedrijven Nederland. Hieronder vind je de podcast met Marius Jansen over Deribit en bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDeribit

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...