Gokje wagen? Bij Deribit kun je inzetten op Bitcoin prijs van $400.000

De positiviteit omtrent Bitcoin (BTC) is niet alleen te zien aan de spotprijs. Ook bij derivatenbeurzen is er een speculatieve gekte bezig. Bij Deribit kunnen handelaren nu zelfs inzetten of de prijs van de cryptomunt dit jaar de $400.000 gaat bereiken.

Bitcoin bij Deribit

Deribit is bedrijf van Nederlandse afkomst, maar momenteel werkzaam vanuit Panama. De beurs is de grootste speler in de wereld op het gebied van Bitcoin opties. Ook kun je er terecht voor futures.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit zijn financiële producten bovenop de bitcoin koers. Je kunt als het ware het recht of de optie verhandelen om een (Bitcoin)contract in de toekomst te kopen of verkopen. Zo kun je als miner bijvoorbeeld risico’s indekken door nu al af te spreken om jouw geminede Bitcoin over vier maanden te verkopen tegen een bepaalde prijs.

Op 9 januari verhoogde Deribit de strike prijs voor opties naar $300.000. Nu nog geen week later doen ze er een schepje bovenop. De maximale prijs voor een optiecontract staat nu op $400.000.

Er is dus een markt beschikbaar voor handelaren die willen gokken of inzetten dat Bitcoin in dit jaar nog de $400.000 gaat bereiken.

Openstaande contracten

Ondanks de recente volatiliteit van de spotprijs, zijn er traders die groot willen inzetten. Op Twitter laat de beurs weten dat ze %528 miljoen aan Open Interest (OI) in contractvorm hebben zitten die eind deze maand zal verlopen.

Zoals in onderstaande grafiek te zien is, zijn er enkele speculanten die al een put positie hebben geopend op de oude maximale prijs van $300.000. De permabulls mogen dus sinds vandaag een stapje verder gaan, door nog een ton hoger in te zetten.

Deribit is een beurs van Nederlandse komaf, die in 2016 is opgericht door de broers Marius en John Jansen. Begin 2020 ontvluchtten ze ons kikkerlandje wegens de te strikte implementatie van de AMLD5 regelgeving. Rond dezelfde tijd hield Marius, voormalig COO van het bedrijf, het voor gezien.

Wil je meepraten over de ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCDeribit