Deze Amerikaanse bank heeft $170 miljoen aan cryptovaluta voor klanten

Het in San Francisco gevestigde SoFi Bank met 6,2 miljoen klanten heeft $170 miljoen aan cryptovaluta in beheer voor klanten. Naast bitcoin gaat het ook om ether, litecoin, cardano, solana en zelfs dogecoin en ethereum classic, zo blijkt uit de kwartaalcijfers.

Bitcoin bij bank

Als je dit totaalbedrag van $170 miljoen opdeelt, komt het neer op $82 miljoen aan bitcoin en $ 55 miljoen aan ether. Dogecoin staat op de derde plek met bijna $5 miljoen.

Deze Amerikaanse bank heeft $170 miljoen aan cryptovaluta voor klanten

Bij SoFi bank kunnen klanten al vanaf een heel klein bedrag investeren in cryptovaluta.

“Als je geïnteresseerd bent om te beginnen met het kopen en verkopen van crypto, is een geweldige manier om te beginnen door een Active Invest-account te openen bij SoFi Invest.”

“Met slechts $10 kun je niet alleen in bitcoin handelen, maar ook in tientallen andere cryptocurrency’s. SoFi biedt geen staking of een cryptowallet. Maar je kunt 24/7 handelen vanaf het platform van SoFi.”

Sinds september 2019 biedt de bank bitcoindiensten aan, toen het slechts 800.000 klanten had. Sindsdien is SoFi hard gegroeid. Alleen in het tweede kwartaal van 2023 kwamen er al 584.000 nieuwe gebruikers bij.

Ze specificeren niet hoeveel cryptoklanten ze precies hebben, maar wel dat ze ongeveer $12,7 miljard aan deposito’s aanhoudt. Dat is een stijging van $2,7 miljard in het tweede kwartaal. Een bedrag van $170 miljoen is dus een minuscuul aantal. Omgerekend is het slechts 1,3% van het beheerd vermogen.

De omzet van de bank groeide met 37% tot $498 miljoen, ten opzichte van $362,5 miljoen in het tweede kwartaal van vorig jaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws