Deze bitcoin mining pool verkocht 10.000 bitcoin per dag

De enorme volatiliteit die we momenteel ervaren met de bitcoin koers is waarschijnlijk te wijten aan het verkoopgedrag van de grootste bitcoin mining-pool F2Pool. Gelukkig bieden de heren en dames van Grayscale flinke weerstand met de enorme hoeveelheden bitcoin die ze dagelijks opkopen.

Vannacht dipte bitcoin door tot $28,950 vanwege de flinke verkoopdruk van miners, maar grote kopers zorgden ervoor dat de dip minimaal was.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

F2Pool verkocht dagelijks 10 duizend bitcoin

Het machtige F2Pool heeft naar schatting ongeveer 15% van de hash rate in handen en is sinds 15 januari flink aan het verkopen. Rond 17 januari lag de dagelijkse uitstroom van bitcoin uit de pool op ongeveer 10.000 bitcoin per dag.

Voor 10.000 bitcoin betaal je op het moment van schrijven meer dan $300 miljoen, dus dat gaat om flinke bedragen. Dit verkooptempo hielden ze bij F2Pool drie dagen aan voordat de verkoopdruk weer terugzakte naar normale niveaus.

Afgezien van de argumenten voor F2Pool om zoveel bitcoin te verkopen is het een goede verklaring voor het zakken van de prijs deze week. Eerdere geruchten over Tether en een herstellende dollar als reden voor de drop verdwijnen daarmee weer naar de achtergrond.

Het aantal bitcoin op exchanges blijft de afgelopen periode redelijk constant, waar er de afgelopen maanden nog sprake was van een flinke uitstroom.

Zie de uitstroom van BTC volgens de cijfers van CryptoQuant.

Deze bitcoin mining pool verkocht 10.000 bitcoin per dag

Verkoop F2Pool komt op hetzelfde moment als enorme kooporders Grayscale

De afgelopen week is Grayscale weer begonnen met het opkopen van bitcoin en de kans is groot dat zij veel van de bitcoin van F2Pool opgesnoept hebben. Op één dag kocht Grayscale zelfs meer dan 16 duizend bitcoin. goed voor een bedrag van meer dan $500 miljoen.

Het fonds van Barry Silbert lijkt geen gas terug te nemen en is actiever dan ooit en heeft een verdere dip van bitcoin waarschijnlijk voorkomen.

In totaal heeft het bedrijf nu meer dan 600.000 bitcoin op de balans staan en daarmee meer dan 3% van de supply van 21 miljoen bitcoin in handen. Grayscale CEO Michael Sonnenshein verwacht dat 2021 een goed jaar gaat worden voor bitcoin en voorziet meer interesse van fondsmanager.

Lees meer over:
BTCkoersminingprijs

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....