Deze game-ontwikkelaar steekt $28 miljoen in een bitcoin beurs

Game-ontwikkelaar Gamevil uit Zuid-Korea heeft een 13% belang genomen in de bitcoin – en cryptobeurs Coinone. Met de deal is 31 miljard Koreaanse won gemoeid, omgerekend 28 miljoen dollar.

Deal in bitcoin land

Gamevil heeft een vrij voor de hand liggende verklaring voor hun investering: ze willen hun naamsbekendheid en zakelijke kansen vergroten in het cryptogekke land. Bovendien denken we hiermee meer waarde voor hun aandeelhouders te genereren, zoals dat mooi heet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinone is de nummer drie exchange in Zuid-Korea afgemeten in handelsvolume, na marktleider Upbit en Bithumb. Gamevil geldt als één van de grootste gamingbedrijven in Zuid-Korea met een geschatte bedrijfswaarde van ~320 miljoen dollar, zo schat The Block in.

Eerder dit jaar gingen er geruchten dat Nexon, een andere bekende spelletjesmaker, Bithumb wilde inlijven. Maar Nexon heeft dit altijd ontkend. Het kwakkelende Bithumb is al sinds 2018 op zoek naar een koper.

Kimchi premium

Zuid-Korea staat in de markt bekend om haar hogere bitcoin prijs, ook wel de ‘Kimchi premium’ genoemd.

De hogere prijs is simpelweg het resultaat van lokale vraag en aanbod. De vraag ligt in het cryptogekke land nu eenmaal relatief hoog, vooral na de koersdip zaterdagnacht Nederlandse tijd nam de kooplust snel weer toe.

Tijdens de hype eind 2017 en begin 2018 lag de premium
zelfs minstens 50% hoger. De premium is nu ruim 18% hoger op beurzen zoals
Bithumb en Korbit in vergelijking met beurzen als Coinbase en Binance.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
exchangemarktZuid-Korea

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...