Bitcoin dip opgekocht: In 1 uur $476 miljoen aan Tether richting beurzen

Deze week vond de bitcoin koers voor de zoveelste keer weerstand rond het niveau van $60.000 en vielen we naar beneden tot $55.000. Ondanks het feit dat bitcoin wéér niet voorbij die grens van $60.000 per bitcoin wist te komen, hebben de grote vissen schijnbaar vertrouwen in de toekomst.

Volgens de gegevens van Glassnode werd er in totaal $476 miljoen aan USDT naar de grote exchanges overgemaakt om bitcoin te kopen. Lex Moskovski, CIO van Moskovski Capital, zei er het volgende over: “Iedere keer als we naar beneden vallen, dan blijkt dat er enorme hoeveelheden geld aan de zijlijn klaarstaan om te kopen.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote hoeveelheden USDT naar exchanges

De vorige keer dat we een USDT-instroom van dit kaliber zagen was in maart, kort voordat de bitcoin koers een nieuwe all-time high van rond de $62.000 noteerde. De enorme instroom laat zien dat het met het sentiment in de markt in ieder geval wel goed zit.

Zoals Moskovski al benadrukte in zijn verhaal, iedere keer als de dollarwaarde van bitcoin zakt, dan lijkt er meer geld richting de exchanges te gaan. Hetgeen laat zien dat het vertrouwen van de zogenaamde whales in bitcoin alleen maar toeneemt. Wat niet gek is gezien het onzeker macro-economische klimaat waar we ons momenteel in bevinden.

We kunnen wel stellen dat COVID-19 de adoptie van bitcoin als digitale wereldreservemunt in een stroomversnelling heeft gezet. Hoewel het virus wereldwijd voor een hoop bittere ellende zorgt, hebben bitcoiners over het algemeen weinig te klagen over de uitwerking van het virus op de financiële markten.

Bitcoin dip opgekocht: In 1 uur $476 miljoen aan Tether richting beurzen

Ook on-chain fundamentals zijn rooskleurig

Behalve de enorme instroom van USDT op de grote exchanges zien ook de on-chain gegevens er voor de korte termijn goed uit. Glassnode liet middels een Tweet weten dat het on-chain volume momenteel op 11,6% van de supply ligt. Meer dan 2 miljoen bitcoin zijn van adres veranderd voor prijzen van boven de $53.500 per bitcoin.

Dit is bij uitstek de grootste on-chain volume cluster sinds de bitcoin koers van $11.600 en dat is alweer een hele tijd geleden. Het wordt interessant om te zien hoe bitcoin zich de komende weken gaat gedragen.

Op basis van de meest fundamentele en technische analyses verwacht men een nieuwe koersexplosie naar boven, maar over het algemeen luistert bitcoin nergens naar. De markt voor bitcoin is nu eenmaal klein vergeleken met andere wereldwijde markten en dat betekent voorlopig dat de wateren waarin we varen nog volatiel blijven.

Lees meer over:
dataon-chaintetherwhales

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....