Deze miljardair is bullish over bitcoin én goud

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz heeft van zich laten horen in het langlopende debat tussen bitcoiners en gold bugs. Novogratz is van mening dat het mogelijk is om tegelijkertijd bullish te zijn over goud en bitcoin. De miljardair zegt dat beide assets in staat zijn om je te beschermen tegen geldontwaarding.

Novogratz ziet zowel goud als bitcoin als een store of value en constateert dat goud ondermaats heeft gepresteerd, terwijl bitcoin in de adoptiecyclus zit. Daarbij geeft de miljardair aan dat de grafieken van goud er op dit moment goed uitzien. Binnen de traditionele wereld wordt bitcoin steeds vaker gezien als een legitiem alternatief voor goud.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Peter Schiff en Dave Portnoy in gevecht

Novogratz reageerde met zijn Tweet over bitcoin en goud op een 'gevecht' tussen Peter Schiff en Dave Portnoy. Niet lang geleden heeft Portnoy voor het eerst groots in bitcoin geïnvesteerd en lijkt hij definitief overtuigd van de toekomst van bitcoin. In een video noemt Portnoy Schiff een idioot voor zijn standpunten ten aanzien van bitcoin en goud.

Schiff die overal publiciteit inziet kon het natuurlijk niet laten daar niet op te reageren. Al trekt hij de boel wel een beetje uit context, maar daar staat Schiff wel vaker bekend om.

De zoon van Peter Schiff mengt zich onder de tweet van zijn vader ook in het debat. "Bitcoin kopen op krediet is beter dan helemaal geen bitcoin kopen.

De meest belangrijke financiële noodzaak voor iedereen op dit moment is om bitcoin te bezitten. Fiat schulden zijn daaraan ondergeschikt", aldus Spencer Schiff in reactie op zijn vader.

Dave Portnoy zelf heeft niet op het bericht van Schiff gereageerd, maar dat heeft de bitcoingemeenschap ruimschoots goed gemaakt. Onder andere de reactie van Ivan Brightly, die Schiff vraagt wanneer hij zijn fout eens toegeeft en hem erop wijst dat hij er al 12 jaar compleet naast zit, springt eruit.

Absolute schaarste maakt bitcoin beter dan goud

Afgelopen jaar beargumenteerde Jurrien Timmer, het hoofd van de macro-afdeling bij investeringsgigant Fidelity Investments, dat de absolute schaarste van 21 miljoen bitcoin een gigantisch voordeel is van bitcoin ten opzichte van goud. In een recent rapport van Fidelity wordt het "bitcoin is beter dan goud" argument nog maar eens herhaalt.

Voorstanders van goud en vooral de oudere garde kan het maar moeilijk hebben dat er met bitcoin een concurrent bij is gekomen. Wat ze niet lijken te beseffen is dat de strijd al praktisch gestreden is. Bitcoin is zich sneller aan het verspreiden dan het internet en het is niet te verwachten dat de jongere generatie ineens de voorkeur geeft aan goud.

Novogratz heeft lang volgehouden dat hij een fan is van beiden assets. Al heeft hij vorig jaar oktober ook voorspeld dat bitcoin zou blijven afsnoepen van het marktaandeel van goud. We gaan het zien wat de komende jaren zowel goud als bitcoin gaan brengen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer