Amerikaanse politicus introduceert wetsvoorstel ‘Keep Your Coins’

Een Amerikaans congreslid wil het recht om bitcoin (BTC) zelf te bezitten beter beschermen. Warren Davidson komt met een wetsvoorstel genaamd 'Keep Your Coins', gericht op het beperken van overheidsinvloed op bitcoin.

Davidson werkt naar eigen zeggen al sinds 2016 aan dit plan. Het is een relevant onderwerp, want in buurland Canada wordt momenteel onder het mom van een noodwet jacht gemaakt op het geld van demonstranten. Daar maakt Davidson dus politiek gebruik van.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Een aantal mensen zal ongetwijfeld zien dat "Bitcoin dit oplost." Dat is alleen waar met zelfbewaring. Account-based crypto heeft vergelijkbare kwetsbaarheden. We hebben een wetsvoorstel ter bescherming van zelfbewaring: de Keep Your Coins Act", zegt Davidson.

'Keep Your Coins'

Als de Keep Your Coins Act er door komt beperkt dat de mogelijkheden van de federale overheid om in te grijpen. Zo moet het Amerikanen vrij staan om 'virtuele valuta' te gebruiken zoals zij willen.

In Canada zie je in de praktijk hoe bepaalde regels tégen de eigen bevolking gebruikt kunnen worden. Een heftige maatregel is het afsluiten van hun bankrekening. Als je jouw bitcoin zélf in handen hebt, dan is die stap onmogelijk. Davidson is dus al jaren bezig met dit wetsvoorstel en ziet nu zijn kans schoon om het te pushen.

Het is wederom een voorbeeld van bitcoin op de politieke agenda in Amerika. Davidson staat bekend als iemand die bekend is met privacy en dat (ogenschijnlijk) ook wil beschermen voor de gemiddelde Amerikaan: "Ik wou dat het land de bedreiging van de privacy net zo serieus zou nemen als de bedreiging van het tweede amendement."

Dat laatste gaat over het 'natuurrecht' voor het bezit van wapens in de VS. Daar is landelijk veel discussie over. Volgens Davidson is het tijd dat privacy ook een belangrijk onderwerp van gesprek wordt. Bitcoin en het éigen bezit daarvan kan daarbij helpen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...