Deze miner haalde in september 411 bitcoin uit de digitale mijnen

387 totale weergaven
Bitcoin miner

Bitfarms, één van de grootste beursgenoteerde bitcoin miners ter wereld, haalde in september 2023 een totaal van 411 bitcoin uit de digitale grond. Dat is 7,3 procent meer dan ze afgelopen maand wisten te minen. Van die 411 bitcoin moest het er 362 verkopen om de operaties draaiende te houden.

Die verkopen leverde 9,5 miljoen dollar op. In totaal heeft Bitfarms nu nog 703 bitcoin in bezit, die een waarde van ongeveer 20 miljoen dollar dragen.

De bitcoin-productie stijgt

De bitcoin-productie van Bitfarms blijft stijgen als gevolg van de installatie van nieuwe miners en het volledig benutten van de energie-faciliteit in het Argentijnse Rio Cuarto. Met de nieuwe installaties heeft Bitfarms een totale energiecapaciteit van 233 MW; waardoor deze in 2023 met 24 procent is gestegen.

Verder is de hashrate van Bitfarms in september met 9 procent gestegen van 6,1 exahash per seconde naar iets meer dan 6,2 exahash per seconde.

Het doel van Bitfarms was om dit getal in het derde kwartaal naar 6,3 exahash per seconde op te tillen.

Daar is het helaas niet in geslaagd. Misschien nog opvallender dan de cijfers is de overtuiging van CEO Geoff Morphy dat de halving het bedrijf zal helpen.

Halving goed voor miners?

In theorie is de halving natuurlijk helemaal niet goed voor bitcoin miners, want de productie zal halveren. Ergens in april 2024 zal de beloning voor het produceren van een nieuw blok voor de blockchain van Bitcoin halveren van 6,25 naar 3,125 bitcoin per blok.

"Om die reden zijn we gefocust op infrastructuur en een krachtige balans, zodat we financiële flexibilteit hebben waarmee we op het juiste moment agressie kunnen tonen", aldus Morhpy.

Ondanks dat de productie van augustus op september 2023 is gestegen, wist Bitfarms in dezelfde maand in 2022 nog meer bitcoin te minen.

Destijds haalde het namelijk 481 bitcoin uit de digitale mijnen. De hashrate is sindsdien wel met ongeveer 50 procent gestegen van 4,2 naar de huidige 6,2 exahash per seconde.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....