Hoe de World Digital Mining Summit Bitcoin-Mining Wilt Verduurzamen

333 totale weergaven

Bij de World Digital Mining Summit (WDMS) in Hong Kong presenteerde Bitmain zijn nieuwste Antminer S21, gericht op efficiëntie. De miners keek reikhalzend uit naar de onthulling. Het model S21 biedt een hashsnelheid van 200 terahashes per seconde (TH/s) en een efficiëntie van 17,5 joules per terahash (J/T).

Duurzame Ontwikkeling als Kernthema

Tijdens de WDMS was duurzame ontwikkeling omtrent mining een veelbesproken onderwerp. Verschillende bedrijven, waaronder Terrawulf, Core Scientific, CleanSpark en Iris Energy, deelden hun inzichten over de toenemende noodzaak van hernieuwbare energiebronnen, zeker na de geplande Bitcoin halvering in april 2024.

Antminer S21: Revolutionaire Impact?

De introductie van de Antminer S21 kan volgens Justin Kramer, oprichter van BMC, een revolutionaire impact hebben op de crypto-mining landschap, mits betrouwbaar, eerlijk geprijsd en goed beschikbaar. “Het lijkt erop dat de S21 de kracht van twee S19 100T miners in één eenheid verpakt."

Kramer uitte ook zijn waardering voor Bitmain's initiatief om milieuvriendelijke miners te belonen met betere prijzen en snellere levering door hun nieuwe Carbon Neutral Certificate.

Bitcoin op Weg naar een ESG-Asset

De perceptie dat Bitcoin-mining slecht is voor het milieu en bijdraagt aan emissies is steeds meer achterhaald. Haitian Lu, professor in boekhouding en financiën aan de Hong Kong Sustaintech Foundation, weerlegde dit beeld met de uitspraak: “Bitcoin-mining bevordert de adoptie van hernieuwbare energie in vele gebieden.” Hij legde uit dat Bitcoin-mining in de loop der jaren efficiënter en schoner is geworden.

Bovendien zorgen efficiëntieverbeteringen van de volgende generatie ASICs, zoals de Antminer S21, voor een vermindering van het energieverbruik van miners, terwijl ze tegelijkertijd hun winsten kunnen verhogen.

De sector lijkt vastbesloten te zijn om de misvattingen rondom Bitcoin-mining en milieu-impact te ontkrachten. Door te investeren in technologie en partnerships die de adoptie van hernieuwbare energie stimuleren, zet de sector stappen naar een duurzamere toekomst. Dit zou de perceptie dat Bitcoin slecht is voor het klimaat moeten verminderen.

Lees meer over:
bitcoin mining

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...