Deze miner verkoopt voor eerst in twee jaar weer bitcoin

De op een na grootste beursgenoteerde bitcoin hodler heeft een deel van zijn stack verkocht. Het betreft mining bedrijf Marathon Digital Holdings.

Verkoop

Het is de eerste keer in twee jaar dat het bedrijf zijn bitcoinbezit op deze manier ziet slinken. Volgens een woordvoerder had het niet te maken met financiële problemen.

Marathon verkocht 1.500 BTC ter waarde van grofweg $35 miljoen. Het bedrijf hoopt het nieuwe jaar met meer liquiditeit te kunnen beginnen.

Waar veel miners enkele zware maanden achter de rug hebben, is dit volgens vice-president Charlie Schumacher níet de reden dat Marathon op zoek is een vollere spaarpot. Ze zijn van plan om schulden af te lossen en de kasposities te vergroten.

Intussen gaan ze natuurlijk gewoon door met mining. Naar verluidt heeft Marathon momenteel nog 8.090 BTC (ter waarde van $189,8 miljoen). Het verdiende loon was in januari 45% hoger dan de maand ervoor. Naar verluidt kwam er 687 BTC binnen uit de block reward.

Marathon Digital verkoopt voor eerst in twee jaar weer bitcoin

Problemen opgelost

In de update merkte CEO Fred Thiel op:

“De verbetering van onze bitcoin-productie was voornamelijk het resultaat van het vermogen van ons team om samen te werken met de nieuwe hostingprovider in McCamey (in Texas) en ook door technische problemen in het King Mountain-datacenter aan te pakken.”

De vorige keer dat Marathon bitcoin verkocht dateert alweer van oktober 2020. Tegelijkertijd hebben concurrenten zoals Core Scientific steken de laatste maanden wel veel laten vallen, tot aan faillissementsbescherming aan toe.

De kracht zit hem volgens Schumacher in het feit dat ze bij Marathon maar 32 mensen in dienst hebben. “Dit was het resultaat van solide financiële langetermijnstrategieën.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining