Deze miner wil 9% van de hashrate van bitcoin leveren

Bitcoin miner CleanSpark gaat de komende jaren 200 megawatt aan extra schone elektriciteit inzetten. Het bedrijf gaat in West-Texas zijn mining activiteiten uitbreiden. Ze hebben een overeenkomst gesloten met energiebedrijf Lancium.

Bitcoin mining farm

De deal komt voort uit het streven van CleanSpark om de huidige hashrate te vervijfvoudigen. De hoop is dat een kwart van het energiecontract in 2022 nog gebruikt kan worden. De resterende 150 MW moet in het voorjaar van 2023 operationeel zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is zelfs een optie afgesloten om in de toekomst nog eens 300 MW extra te kopen. Het gaat naar verluidt allemaal om hernieuwbare en goedkope elektriciteit. De schatting is dat CleanSpark met de elektriciteit van Lancium zo’n 16 exahash per seconde (EH/s) aan het bitcoinnetwerk kan bijdragen.

De totale rekenkracht van het bitcoinnetwerk is momenteel 185 EH/s. De ambities van CleanSpark komen neer op 9% van de huidige rekenkracht. Het bedrijf is genoteerd aan de Nasdaq en heeft in februari 276 BTC gemined.

Energienet stabiliseren

Zach Bradford, de CEO van CleanSpark, vertelt dat ze een hybride aanpak hebben gevonden om te blijven uitbreiden. Ze werken daarvoor samen met ‘co-location service providers’, terwijl ze ook haar eigen bitcoin mining farms blijven uitbreiden. Op deze manier hebben ze altijd plek over om nieuwe rigs te installeren als deze worden bezorgd.

Voor een partij als Lancium in bitcoin mining niets nieuws. Het in Houston gevestigde bedrijf werkt samen met de provincie Taylor County en de stad Abilene, beide in Texas, om een datacenter op te zetten. Het idee is om het datacenter volledig op duurzame energie te laten draaien.

Lancium noemt deze datacentra zelf een “Clean Campuses”, waar ze massaal groene energie opwekken. Met de controllable load resources (CLR) zoals bitcoin miners kunnen ze het lichtnet stabiel houden.

“Onze clean campussen bieden een unieke oplossing die zowel groene als goedkope stroom levert aan klanten die grote hoeveelheden stroom verbruiken maar ook tijdelijk stopgezet kunnen worden”, zegt Michael McNamara, CEO en mede-oprichter van Lancium.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining