Energieleverancier ontwikkelt miljardencomplex voor bitcoin mining

Energiebeheerbedrijf Lancium tekent contract voor de ontwikkeling van een datacenter van 2,4 miljard dollar waarvan de focus op bitcoin mining en andere energie-intensieve toepassingen komt te liggen. Het plan is om in het eerste kwartaal van 2022 met de bouw te beginnen.

Het in het Amerikaanse Houston gevestigde Lancium heeft voor het bouwen van het data center een samenwerking opgezet met de provincie Taylor County en de stad Abilene. Het idee is om het data center volledig op duurzame energie te laten draaien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin minen op wind- en zonne-energie

Lancium heeft voor Abilene gekozen omdat de stad dichtbij enkele wind- en zonne-energie producenten zit die vaak met overschotten kampen, de hoge kwaliteit van de arbeidskrachten en de kansen om te groeien in de toekomst, aldus Lancium CEO Michael McNamara.

Het data center begint met 200 megawatt met de mogelijkheid om uit te breiden naar een capaciteit van meer dan 1 gigawatt. Het plan is om de investering te spreiden over een tijdsperiode van 20 jaar om de zogenaamde “Clean Campus” te bouwen op 800 are aan grond en daarmee 57 full-time banen te creëren.

“Dit project zal naar schatting 993,4 miljoen dollar opbrengen voor Taylor County en de stad Abilene,” aldus Misty Mayo, de president en CEO van de Development Corporation van Abilene. Hetgeen een goede zaak is voor de reputatie van bitcoin binnen de politiek. Het lijkt erop dat Amerika bitcoin steeds meer begint te omarmen als een potentieel belangrijk onderdeel van de economie.

Bitcoin mining moet duurzame energie efficiënter maken

Het idee van Lancium is om het data centrum te bouwen op “kritieke punten in het energie-transmissie systeem die regelmatig kampen met overschotten aan duurzame energie.” Op die manier kunnen deze schone energiebronnen beter concurreren met de meer vervuilende concurrentie die niet afhankelijk is van de onvoorspelbaarheid van het weer.

De software van Lancium maakt het voor het data centrum mogelijk om te functioneren als een soort managers van het energienet. Waar de energie die normaal gesproken verloren zou gaan wordt geabsorbeerd en ingezet voor bitcoin mining indien er een overschot is.

Op 15 september is Lancium ook al begonnen met de bouw van een data center met een capaciteit van 325 megawatt in Fort Stockton, Texas, welke in het vierde kwartaal van 2022 volledig operationeel moet zijn. Texas begint zo langzaam maar zeker het mekka voor bitcoin mining te worden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....