Deze statistiek hint naar een bodem voor bitcoin

Bitcoin is inmiddels ruim 13 jaar oud. Elk jaar komen er interessante nieuwe datapunten bij. Deze keer bekijken we een aantal moving averages, ofwel voortschrijdend gemiddelden.

Het is de statistiek die je kunt gebruiken voor de gemiddelde prijs van bitcoin over een bepaalde periode. We focussen ons op de 100-day moving average (MA) en de 200-day MA. Dit zijn de gemiddelde koersen van bitcoin in de 100 en 200 dagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens analist Wolf duikt vindt er op 15 juli iets opmerkelijks plaats: de 100MA duikelt onder de gemiddelde koers van de 200MA. Dat was in voorgaande bearmarkten het moment dat de prijs van bitcoin niet verder in elkaar zakte.

Elke situatie is anders en het biedt zeker geen zekerheid. We hebben te maken met een ongekende onrust op de (financiële) markten. Als de geschiedenis zich echter herhaalt, zitten we nu rond het dieptepunt voor de koers.

Bitcoin staat stil

Het aantal bitcoin dat tussen de 1 en 2 jaar stil staat is momenteel ruim 3,8 miljoen. Dat is het laagste punt in een maand tijd.

Als afsluiter nog een andere opmerkelijke statistiek. Het aantal adressen met meer dan 1.000 BTC staat op het laagste punt in 4 maanden. Er zijn nog 2.189 adressen die aan deze eis voldoen. De dagwaarde van dit aantal bitcoin ligt rond de $20,5 miljoen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...