Deze vrouw gelooft in een bitcoin koers van $1 miljoen

Cathie Wood, de topvrouw van investeringsmaatschappij Ark Invest, heeft alle PayPal-aandelen uit haar fonds verkocht.

Ze heeft meer vertrouwen in Cash App, een bitcoinbedrijf dat gebruik maakt van het lightning netwerk. Dat is de sublaag op het bitcoin netwerk ontworpen voor snelle en goedkope betalingen. Betalingsapp Venmo uit de stal van PayPal is een directe concurrent van de Cash App.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wood is bekend investeerder op de Amerikaanse markt. Ze maakte faam door vroeg in Tesla in te stappen. Ark Invest koopt aandelen van bedrijven en maakt van die aandelen zogenaamde exchange traded funds (ETF's), mandjes van aandelen die de onderliggende koersen volgen.

Miles Suter is de Crypto Lead bij Cash App en deelt het nieuws op zijn Twitter-account.

Wood deed zijn uitlatingen in een interview met CNBC. Ze ziet meer toekomst in de Cash App van Block, het bedrijf van onder meer Jack Dorsey. Venmo ziet ze als volgeling in plaats van een trendsetter.

Ze motiveert deze keuze verder:

'De groei van Cash App is meer organisch gedreven door gebruikers in plaats van de top down benadering van Venmo. Het zijn particulieren en niet institutionele partijen die de groei van crypto's aanjagen'.

Venmo heeft naar eigen zeggen zeventig miljoen gebruikers en noteerde een winst van 850 miljoen dollar in 2021 (+88% ten opzichte van 2020).

Terwijl de Cash App, waarmee gebruikers kunnen betalen maar kunnen beleggen in effecten en cryptomunten, 44 miljoen gebruikers heeft. 2021 betekende met 2,03 miljard dollar winst een topjaar voor deze scale up.

Koers van 1 miljoen dollar in 2030

Wood is weliswaar geen maximalist, want Ark heeft een brede kijk op de cryptomarkt. Wel ziet ze bitcoin als de absolute leider en drijver van deze assetklasse. De maximale voorraad van 21 miljoen stuks leidt tot een verdere koersstijging van uiteindelijk 1 miljoen dollar in 2030.

De huidige koers is ~$42.000. Het zou betekenen dat de koers nog 2380 procent moet stijgen de komende acht jaar.

In 2030 is ~97% van alle bitcoin gedolven.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...