Dinsdag is de drukste dag op de grootste bitcoinbeurzen

Dinsdag is de drukste dag op de grootste bitcoinbeurzen. De grootste beurzen zagen het grootse handelsvolume op dinsdagen in september. Dat blijkt uit data van Coinbase.

Het gaat hier specifiek om de handel op Amerikaanse beurzen. Bitstamp, Gemini, Binance US, FTX, Bittrex, Kraken LMAX Digital en Coinbase zagen minder volume in het weekend. Zaterdag is de rustigste dag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase neemt alleen het handelsvolume mee van een select groepje beurzen. De grootste spotmarkt, Binance.com, staat er bijvoorbeeld niet bij. Zij zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van het volume.

Handel in bitcoin

Het handelsvolume bij grote cryptobeurzen is een goede indicatie voor de interesse in bitcoin. De handel in bitcoin is uitgegroeid tot een miljardenindustrie. Bij grote prijsstijgingen hebben de handelsplatformen vaak moeite met het verwerken van de nieuwe toestroom.

Begin september van dit jaar dook de koers van BTC in korte tijd met 20% naar beneden. Dat zorgde voor technische problemen bij veel van de grote cryptobeurzen.

In onderstaande grafiek zie je het handelsvolume op de grote beurzen van de afgelopen 3 jaar. Er wordt nog altijd voor miljarden dollars aan waarde verwerkt elke dag. Maar voorlopig zit het totale volume flink onder de piek in het begin van dit jaar.

Dinsdag is de drukste dag op de grootste bitcoinbeurzen

De interesse in de spotmarkt nam toe toen de koers naar nieuwe hoogtes ging aan het eind van 2020.

  • Op 17 december 2020 schoot de prijs boven $20.000 uit
  • $30.000 kwam al op 3 januari 2021 voorbij
  • 9 januari bereikte de prijs van BTC voor het eerst $40.000
  • 18 februari was het de beurt aan $50.000
  • 14 april brak de koers van BTC door $60.000

Het handelsvolume piekte in februari van dit jaar.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...