Storingen bij beurzen na grote Bitcoin daling

De bitcoin (BTC) koers daalde gisteren in korte tijd met 19%. De prijs van BTC dook onder de grens van $43.000. Dit soort prijsbewegingen gaan vaak gepaard met hoge handelsvolumes op de beurzen.

En traditiegetrouw hadden veel beurzen te maken met technische problemen in deze periode.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Technische problemen

Vooral in Amerika waren de problemen goed te zien. Beurzen als Coinbase hadden moeite met het verwerken van de hoeveelheid trades op hun platformen. Op Twitter liet het bedrijf weten dat klanten te maken konden krijgen met verlate of geannuleerde transacties. Ook konden gebruikers van hun apps te maken krijgen met fouten.

Ook concurrent Kraken had problemen met hun website en mobiele apps. Ook het verzenden van mails naar klanten liep niet helemaal lekker.

Gemini stapte over naar een melding over onderhoud. Het ging specifiek om een probleem met de performance van hun handelsplatform.

Kortom: de handelshuizen hadden moeite met het volume en de plotselinge interesse in hun diensten.

Storingen en problemen met servers komen vaak voor bij grote drukte online. Dat geldt niet alleen voor cryptobeurzen, maar ook bijvoorbeeld grote game releases lijken zelden tot nooit een grote stroom aan extra verkeer te kunnen verwerken.

Soms is het een kwestie van budget, het zakelijk gezien niet wenselijk om altijd veel overcapaciteit te hebben. Andere keren is het daadwerkelijk een fout van het platform zelf.

Ook in eigen land zien we dit soort problemen bij grote drukte. Klanten van Bitvavo kregen te maken met problemen bij stortingen richting de beurs. Dit soort zaken worden vaak snel opgelost, maar zorgen desalniettemin voor boze klanten.

Poll

Had jij last van storingen gisteren bij je favoriete beurs/broker?

Lees meer over:
beursBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...