Dit bedrijf maakte $12 miljoen verlies met cryptovaluta maar blijft bijkopen

The Brooker Group heeft in 2021 een verlies van 12 miljoen dollar geleden op haar crypto investeringen, zo meldt nieuwssite Forkast.

Bitcoin op de balans in het rood

The Brooker Group (BROOK) is een beursgenoteerde, financiële dienstverlener gevestigd in Thailand. In maart dit jaar kocht de onderneming 122,3 bitcoin voor een bedrag van in totaal 6,6 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat komt neer op een gemiddelde aankoopprijs van ~53.900 dollar per bitcoin, terwijl de huidige prijs op ~$47.000 ligt.

In totaal investeerde het echter 24 miljoen dollar in crypto assets, waarvan de bitcoin investering een onderdeel was. Deze investering blijkt na 6 maanden in 2021 verlieslatend te zijn.

Niettemin heeft het bedrijf niets verkocht, maar men is boekhoudkundig verplicht om een papieren verlies te rapporteren.

Een investering in bitcoin betekent dat je soms op de blaren moet zitten. BTC is nu eenmaal een volatiel beestje.

Opvallend is dat Brooker gewoon is blijven doorkopen ondanks het virtuele verlies. Op 30 juni, de laatste dag van kwartaal twee, heeft de onderneming nog voor $35,9 miljoen aan cryptovaluta en andere digitale assets aangekocht.

Tesla

Het is niet het enige bedrijf dat een verlies moet bekendmaken. Tesla moest eerder deze maand een papieren verlies vermelden in haar rapportage over kwartaal twee.

Ook Elon Musk en zijn andere bedrijf SpaceX hebben exposure in het digitale goud.

Bedrijven als Seetee, Meitu en Nexon staan nog op verlies op moment van schrijven.

Er zijn ook bedrijven met een betere timing (met de wijsheid van nu). In mei, net na de koersdip, kocht het miljardenbedrijf Globant nog voor 500.000 dollar aan BTC.

Analist Willy Woo had recent een volledig overzicht gemaakt van beursgenoteerde bedrijven die bitcoin op hun balans hebben.

De Google Doc van Woo is een preciezer, bijgewerkt overzicht dan wat op bitcointreasuries.org is te vinden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsthailand

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...