Miljardenbedrijf koopt voor $500.000 aan bitcoin (BTC)

Miljardenbedrijf Globant heeft voor $500.000 aan Bitcoin (BTC) gekocht. Dat is op te maken uit een document dat de beursgenoteerde IT-gigant heeft gedeponeerd bij de Securities & Exchange Commission.

Bitcoin aankoop door IT-gigant

De aankoop is gedaan in de eerste kwartaal van 2021. Het bedrag van 500.000 dollar is alleen gestoken in het digitale goud en niet in alternatieve munten. Het is onduidelijk tegen welke marktprijs de assets zijn gekocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

14 april was de laatst genoteerde all time high van BTC tegen een prijs van $64.895. De afgelopen weken is de prijs gecorrigeerd naar $30.000 en momenteel schommelt de prijs bij $38.000.

Globant classificeert bitcoin als immateriële activa, omdat bitcoin in de ogen van het bedrijf niet tastbaar is. Potentieel winst of verlies wordt pas in de boeken opgenomen zodra de BTC verkocht wordt.

Het is een IT en software ontwikkelaar opgericht in 2003 die met name actief in Latijns-Amerika, maar ook kantoren heeft in het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

Bitcoin als kasreserve

Het is het zoveelste bedrijf dat ervoor kiest om een deel van zijn kasmiddelen in te wisselen voor bitcoin. De website Bitcointreasuries houdt een overzicht bij van bedrijven die bitcoin op hun bedrijfsbalans hebben staan.

Cointelegraph concludeert dat enkele bedrijven in het rood staan door de recente dips van de cryptomunt.

  • Een van de partijen die in de min staat is de Japanse game-ontwikkelaar Nexon. Op 28 april hebben ze voor 100 miljoen dollar 1.717 BTC gekocht. Die investering is nu nog ~65 miljoen dollar waard.
  • Seetee, een onderdeel van de Noorse energiereus Aker, kocht 1.170 BTC begin maart voor 58,6 miljoen dollar. Die ‘stack’ is nu ~44,5 miljoen dollar waard.
  • Het Chinese techbedrijf Meitu heeft 941 BTC gekocht voor in totaal 49,5 miljoen dollar maart en april. Die waarde is inmiddels geslonken naar 35,7 miljoen dollar.
  • Ook consultancyfirma Brooker Group heeft ~2 miljoen dollar verlies op haar aankoop van 122 Bitcoin eerder dit jaar
  • Net zoals cloudprovider Phunware waarvan de 26 BTC op de balans in dollarwaarde met een derde is gedevalueerd

Kortom, een investering in bitcoin betekent ook een risico, in dit geval een bedrijfsrisico. Maar ook hier geldt, het gaat om papieren verlies zolang de BTC reserve niet is ingewisseld tegen dollars of euro’s. Bedrijven kiezen bewust ervoor om een (klein) gedeelte te alloceren in bitcoin juist als wapen tegen de koopkrachtontwaarding van fiat geld.

Bedrijven met een grotere voorraad aan bitcoin zoals Tesla, MicroStrategy en Square hebben gezegd dat ze hun BTC blijven aanhouden ondanks de recente koersverliezen van de munt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...