Dit bedrijf uit IJsland koopt 20.000 nieuwe bitcoin miners

Dit bedrijf uit IJsland koopt 20.000 nieuwe bitcoin miners

Genesis Digital Assets uit IJsland heeft 20.000 bitcoin mining machines gekocht van fabrikant Canaan.

Nieuwe miners

Naast deze deal heeft Genesis ook nog een optie genomen op 180.000 andere machines. Dat zou de grootste bekende aankoop van miners ooit zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In april baarde Canaan ook opzien toen er voor 93 miljoen dollar aan nieuwe machines werd aangeschaft.

Volgens medeoprichter Abdumalik Mirakhmedov van Genesis Digital Assets zijn de aankopen onderdeel van een uitbreidingsstrategie in Noord-Amerika en Scandinavië.

Eind 2023 moet de capaciteit zijn gegroeid naar 1,4 gigawatt, momenteel wordt deze geschat op 170 megawattpiek.

De voorganger heette overigens Genesis Mining, in 2013 opgericht door Marco Streng en Marco Krohn als een cloud mining bedrijf in IJsland.

In 2017 zijn ze gaan samenwerken met Mirakhmedov en twee andere partners Andrey Kim en Rashit Makhat om zelf te gaan delven.

Rechtszaak

Onlangs won Genesis Mining een rechtszaak in China over een claim op bijna een half miljoen CPU miners. Het was één van de langst slepende zaken van de afgelopen zaken in de mining wereld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties