Dit goede doel krijgt 7 BTC van bekende bitcoin beurs

Het International Children’s Emergency Fund (UNICEF) heeft een bitcoin-donatie ter waarde van bijna $ 400.000 ontvangen van Huobi Charity.

UNICEF ontvangt 7 bitcoin

Het goede doelen fonds van deze bitcoin exchange heeft 7 Bitcoin ‘in het eerste kwartaal van 2021’ geschonken. De prijs per stuk was toen ~$50.000. Tegen de huidige prijs is 7 BTC bijna $400.000 waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal zal Huobi Charity één miljoen dollar aan UNICEF schenken in dollar en BTC de komende drie jaar. UNICEF heeft een apart Cryptocurrency Fund in het leven geroepen, terwijl de dollars vloeien naar het UNICEF Innovation Fund.

Fondsmanager Thomas Davin laat aan The Block weten dat het cryptofonds nu in totaal 8 bitcoin en 2.267 ether heeft ontvangen. Wat tegen de huidige marktprijzen neerkomt op een bedrag van bijna 5,5 miljoen dollar (4,64 miljoen euro).

Van dit geld zijn er 12 investeringen gedaan ter waarde van 2,5 miljoen dollar. Dat geld is gestoken in software – en dataoplossingen voor problemen waarmee kinderen en jongeren in armoede mee worden geconfronteerd.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
donatie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...