Dit is hoe de $67 miljard van Tether is gedekt

Dit is hoe de $67 miljard van Tether is gedekt

Het bedrijf achter de stablecoin Tether heeft weer een nieuwe update gedeeld over de dekking van de dollartoken.

Tether-transparantie

Na vooral in grijs gebied te hebben geopereerd, publiceert Tether nu elke drie maanden een overzicht over de stablecoin. De zogenoemde assurance opinion is opgesteld in samenwerking met accountantskantoor BDO.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een manier waarop Tether het vertrouwen wil winnen om uit te leggen hoe de USDT-tokens zijn gedekt.

Tether kan namelijk oneindig veel dollarcoins printen op verschillende blockchains. Het idee is dat ze er van alles in kas hebben dat de waarde van de USDT dekt. Daardoor is één Tether doorgaans evenveel waard als één Amerikaanse dollar, omdat het idee is dat je deze altijd tegen elkaar kunt inwisselen.

Het rapport laat zien dat de Tether-schatkist bestaat uit $28,9 miljard aan Amerikaanse treasury bills, $6,8 miljard aan money market funds, en $5,4 miljard aan contanten en bankdeposito's. Bijna $3 miljard wordt gedekt door reversed repo's $397 aan niet-Amerikaanse treasury bills.

Dit is hoe de $67 miljard van Tether is gedekt

Hoewel dit als lukrake getallen kan klinken is er wel een trend zichtbaar. Vergeleken met het vorige kwartaal is het aandeel van het commerciële schuldpapier met 58% gedaald, van $20 miljard naar $8,5 miljard. Dit is in lijn met het streven van Tether, zo vertelt TO Paolo Ardoino:

"Zoals eerder aangekondigd, zal de blootstelling aan commercial papers tegen eind augustus 2022 zijn gedaald tot 200 miljoen en voor het einde van het jaar tot nul. In dezelfde periode heeft Tether zijn bezit aan contanten en bankdeposito's met 32% verhoogd."

Vertrouwen binnen stablecoinmarkt

Het belangrijkste voor Tether is dat men vertrouwen heeft in de waarde van de token. Dit vertrouwen werd in het verleden nogal eens op de proef gesteld. Met de opmars van USD Coin was de nood ook wel aan de man voor Tether om meer duidelijkheid te verschaffen over de dekking van hun token.

Aan de ene kant zorgde de instorting van de algoritmische UST-token voor populariteit rondom USD Coin. Tegelijkertijd daalde deze populariteit weer toen Circle besloot een aantal adressen te weren na de Tornado Cash-saga.

De marktkapitalisatie van Tether is momenteel $67 miljard. Die van USD Coin staat op $52 miljard. Hieronder zie je de ontwikkeling die beide stablecoins het afgelopen jaar doormaakten (qua marktkapitalisatie, of aantal tokens dat in omloop is gebracht).

Dit is hoe de $67 miljard van Tether is gedekt
Marktkapitalisatie Tether
Dit is hoe de $67 miljard van Tether is gedekt
Marktkapitalisatie USD Coin

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
tether stablecoins stablecoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties