Meer Tether stablecoin op de markt

Meer Tether stablecoin op de markt

Het aantal Tether (USDT) op de markt neemt weer toe na een afname de afgelopen drie maanden. Dat kan een voorzichtig signaal zijn dat de vraag naar cryptovaluta weer toeneemt. Tether is de grootste stablecoin op de markt. Het is een middel voor handelaren om in en uit crypto's te stappen.

Meer tethers

De afgelopen dagen is de voorraad USDT gestaag uitgebreid door Tether Inc, het bedrijf achter de stablecoin. Het gaat om een uitbreiding van 500 miljoen dollar, circa 0,7% van de bestaande voorraad tethers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer Tether stablecoin op de markt
bron: Coinmarketcap/Cointelegraph

Volgens het laatste Tether-transparantierapport is er nu 66,3 miljard USDT in omloop. Daarmee heeft de stablecoin op de markt van stablecoins een aandeel van 43%. Het aanbod bereikte begin mei dit jaar een recordhoogte toen het boven de 83 miljard USDT uitkwam. Maar onder meer het ineenstorten van het Terra-ecosysteem, en andere verlieslatende bedrijven zoals Celsius werd besloten de voorraad te verminderen. Eind juli markeerde een dieptepunt van 65,8 miljard USDT.

Daardoor heeft concurrent Circle het marktaandeel van zijn stablecoin USDC weten te vergroten. Met een aandeel van 36% en een totale market cap van $54,5 miljard.

Binance CEO Changpeng Zhao is vrij bullish over het bijprinten van meer stablecoins. Het betekent dat er meer droog kruit aan de zijlijn staat om in cryptocurrency's te steken.

Stablecoins vertegenwoordigen circa 13,6% van de totale cryptomarkt, historisch gezien een vrij hoog niveau. In bepaalde landen zijn stablecoins, doorgaan gedekt door de dollar, een beter oppotmiddel dan de lokale munt. Het gaat dan met name om landen met een hoge inflatie zoals bijvoorbeeld Argentinië.

Lees meer over:
Bitcoin tether

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties