Dit is hoe 'goed' bitcoin dit jaar presteert vergeleken met Shopify, Netflix en PayPal

Dit is hoe 'goed' bitcoin dit jaar presteert vergeleken met Shopify, Netflix en PayPal

Het is alweer juli en dus kunnen we de balans opmaken voor zowel het eerste half jaar van 2022 en ook van het tweede kwartaal van het kalenderjaar. Bitcoin had een flinke prijsdaling achter de rug, maar het was zeker niet de enige activaklasse vol malaise.

Prijsdalingen

Jon Erlichman heeft een mooie grafiek gemaakt waarin hij verschillende assets verzamelde. Tussen nieuwjaarsdag en 30 juni van dit jaar daalde bitcoin met 60%. Er waren echter een aantal bekende bedrijven (en hun aandelen) die in dezelfde periode nóg slechter presteerden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PayPal, Etsy, Netflix, Snapchat en Shopify leverden allemaal meer in dan de grootste cryptovaluta. Laatstgenoemde daalde in een half jaar tijd zelfs met maar liefst 74%.

Ter vergelijking: Apple eindigde H1 ook in het rood, maar leed de minste schade met 'slechts' een verlies van 23%. Microsoft staat op tweede stek met minus van 24%, gevolgd door het moederbedrijf van Google met -25%.

De correlatie van bitcoin met tech-aandelen staat al geruime tijd erg hoog. Deze ratio tussen de cryptovaluta en de Nasdaq 100-index bereikte onlangs een nieuw record, evenals de correlatie met de S&P 500-index.

Dalingen in cryptomarkt

Ook bínnen de cryptomarkt kun je de prijsdalingen vergelijken. Kaiko deed dit voor het tweede kwartaal, en kwam dit de conclusie dat bitcoin het minder slecht deed dan layer2-, DEX- of DeFi-tokens.

De tokens van cryptobeurzen waren wat dat betreft nog stabiel. Althans: ook zij leverden in de afgelopen drie maanden zo'n 30% van hun waarde in.

Dit is hoe 'goed' bitcoin dit jaar presteert vergeleken met Shopify, Netflix en PayPal

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin aandelen

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties