Correlatie bitcoin en S&P 500 schiet omhoog

Correlatie bitcoin en S&P 500 schiet omhoog

De all-time high van bitcoin in november 2021 en de groeiende populariteit van de asset hebben zijn correlatie met de traditionele financiële markten veranderd. Analisten constateren de laatste maanden een groeiende correlatie met tech-aandelen, wat waarschijnlijk te maken heeft met het soort investeerders dat op de assets in kwestie afkomt.

Correlatie bitcoin met S&P 500 weer op weg naar 80%

In mei heeft het Ark Investment Management van Cathie Wood voorspelt dat de correlatie van bitcoin met de S&P 500 in de toekomst weer de all-time high van 80 procent kan bereiken. "Dit wijst erop dat marktparticipanten bitcoin beoordelen als een risk-on asset", aldus het rapport van Ark Investment Management.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Correlatie bitcoin en S&P 500 schiet omhoog

Het is echter nog maar de vraag in hoeverre de correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 van kracht en groeiende blijft. In essentie hebben de twee natuurlijk weinig tot niets met elkaar te maken. Waar de correlatie waarschijnlijk het meeste vandaan komt is de geldprinterij die mensen dwingt op zoek te gaan naar alternatieven om hun spaarcenten in te bewaren.

Aandelenmarkt laat bitcoin niet los

Het leek er in de periode van mei tot juni even op dat de correlatie van de S&P 500 met bitcoin zou afnemen. In die periode vielen we van iets minder dan 80 procent terug naar ongeveer 50 procent. Inmiddels zit de correlatie weer in de lift en dat lijkt te maken te hebben met het feit dat alle markten op dit moment door het slijk gaan.

De Federal Reserve heeft de touwtjes stevig in handen en daar hebben zowel de aandelenmarkten als bitcoin even niets over te zeggen op dit moment. Met de Amerikaanse inflatie van 8,6 procent van afgelopen vrijdag schudde het financiële systeem weer even op zijn grondvesten.

Er werd namelijk een inflatie van 8,4 procent verwacht en omdat de inflatie hoger uitviel verwachtte men van de Federal Reserve meteen harder ingrijpen. Uiteindelijk resulteerde dat in een stijging van de rente van 0,75 procent, terwijl de markt zelfs had ingezet op een stijging van 1 procent.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties