Dit mandje van crypto’s is nu verhandelbaar op de Amsterdamse beurs

Vandaag debuteert de Crypto Mega Cap Equal Weight ETP op de Euronext beurs in Parijs en Amsterdam, zo maakt nieuwssite Etfexpress bekend.

Dit exchange traded product met als handelsticker MEGA vertegenwoordigt een mandje van de twee grootste cryptocurrency’s bitcoin en ether.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt dus een ETP kopen en je kunt in het positieve geval meeliften op prijsstijgingen van bitcoin en ether. Bij dalingen daalt het aandeel echter ook mee.

Aanbieder is de Amerikaanse vermogensbeheerder WisdomTree, die vanwege trage besluitvorming in thuisland Amerika op zoek is gegaan naar andere noteringsmogelijkheden. Recent koos Fidelity ook voor Canada voor het noteren van een bitcoin spot ETF.

Het is voor WisdomTree zijn derde notering van dit product in Europa, na de digitale beurs Xetra van Deutsche Boerse en de Zwitserse SIX-beurs.

Daarnaast heeft de assetmanager ook nog twee andere crypto ETP’s gelanceerd, de WisdomTree Crypto Market (BLOC) en WisdomTree Crypto Altcoin (WALT). Beide ETP’s debuteerden eind november 2021 op Boerse Xetra en SIX.

Van Eck Bitcoin ETN

Het is niet de eerste keer dat er een beleggingsproduct waarbij bitcoin een rol speelt wordt gelanceerd. In juni dit jaar lanceert Van Eck de Vectors Bitcoin ETN met als onderliggende waarde het MVIS Bitcoin Index. Die index staat 210% in de plus gemeten over de laatste 12 maanden.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETPEuropa

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...