Dit voormalige energiebedrijf heeft voor $533 miljoen aan bitcoin miners besteld

Bitcoin miningbedrijf Iris Energy uit Australië wil 231 miljoen dollar ophalen op de beurs.

Het was eerder een energieleverancier, maar ze richten zich nu volledig op het delven van bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze gaan maar liefst 8,26 miljoen aandelen uitgeven met een introductieprijs van 28 dollar per aandeel. De geschatte bedrijfswaarde is circa 1,5 miljard dollar.

We worden vandaag op de Nasdaq genoteerd onder de handelsticker $IREN. Vorige maand haalde het energiebedrijf Stronghold Digital nog 127 miljoen dollar op met een beursgang.

Naast de beursgang heeft Iris Energy ook nog een batch aan converteerbare obligaties uitgegeven voor een totaal van $115,5 miljoen met een jaarlijkse rente van 12% en deze vervalt in oktober 2022.

$55 miljoen aan bitcoin miners

Waar gaat Iris al dit geld voor gebruiken? Het kopen van gloednieuwe bitcoin miningmachines.

Momenteel heeft Iris Energy een capaciteit van 0,7 exahashes per seconde (EH/s) mede door een machinecomplex van 30 megawattpiek in British Columbia, Canada.

Maar ze willen dit snel en fors uitbreiden door 150.000 Bitmain AntMiners S19 miners te bestellen. Dat levert een totale rekenkracht van 14,5 EH/s op, bijna 10% van de huidige geschatte rekenkracht van het bitcoin netwerk. Tussen oktober 2021 en september 2023 worden deze machines verstuurd door Bitmain.

Opvallend, in tegenstelling tot andere miners, gaat de firma de gedolven bitcoins niet ‘hodlen’, maar direct verkopen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.