Deze miners hebben $1,38 miljard aan bitcoin (BTC) op hun balans

756 totale weergaven

Beursgenoteerde bitcoinminers uit Noord-Amerika zijn flink bitcoin aan het sparen. Dat blijkt uit een beknopt marktonderzoek van Compass Mining, een aanbieder van mining hostingdiensten.

Ze hebben zich gebaseerd op persberichten, kwartaalrapporten en bekendmakingen bij de toezichthouder SEC voor hun onderzoek. Omdat ze beursgenoteerd zijn, is deze informatie openbaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Echter, de meeste miningbedrijven zijn niet beursgenoteerd en hoeven hun cijfers niet bekend te maken.

De onderstaande bedrijven hebben gezamenlijk 23.034 bitcoin op de balans. In dollartermen gaat het om een vermogen van 1,38 miljard dollar, voor het gemak uitgaande van een marktprijs van $60.000.

Het is goed voor een aandeel 0,12% van de totale bitcoin in omloop momenteel.

Deze miners hebben $1,38 miljard aan bitcoin (BTC) op hun balans
bron: Compass Mining

De koplopers zijn bedrijven zoals Marathon Digital, Hut 8 en Riot.

Het eerstgenoemde bedrijf wil $650 miljoen ophalen door converteerbare obligaties uit te geven om nog meer bitcoins en mining apparatuur te kopen.

Recentelijk spraken we met Marc van der Chijs, één van de oprichters van Hut 8, die zich niet kon voorstellen dat dit bedrijf in vier jaar tijd alweer drie miljard dollar waard is.

De algehele trend is dat miningbedrijven hun gedolven bitcoin meer dan ooit vasthouden. Dat past in de huidige bullmarkt, waarbij het overgrote deel van de markt zijn bitcoin niet aanbiedt of wilt inwisselen tegen fiat geld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...