Dit waren de belangrijkste presentaties tijdens Bitcoin 2021

Bitcoin 2021 begon op 4 juni in het zonnige Miami. 2 dagen lang kwamen tal van bitcoiners voorbij. We hebben de meest interessante en opmerkelijke gesprekken en presentaties voor je op een rij gezet.

Het evenement werd georganiseerd door bitcoinmagazine.com en verschillende partners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Michael Saylor en Max Keiser

Voor je dagelijkse dosis bitcoin hopium moet je bij het gesprek tussen Michael Saylor en Max Keiser zijn. Saylor is sinds vorig jaar (bijna) all-in op bitcoin met zijn bedrijf MicroStrategy.

Keiser is op zijn beurt de populairste schreeuwer van het bitcoinstel. De beste man zit al jaren in het vak en klopt zichzelf graag op de borst over dat feitje. Hij had ook wat uitstapjes met zaken als 'MaxCoin', maar is inmiddels een bitcoin bull pur sang.

Jack Dorsey en Alex Gladstein

Twitter-baas Jack Dorsey en mensenrechten activist Alex Galdstein bespreken de potentie van bitcoin voor iedereen in de wereld. Ze praten over het idee van 'bitcoin for billions, not billionaires.'

Dat is overigens ironisch, want Dorsey valt in de categorie van miljardairs met zijn aandelen in Twitter en Square. Vanuit het publiek kreeg hij ook te horen dat hij een hypocriet was, mede omdat hij als hoofd van Twitter verantwoordelijk is voor censuur op het platform.

Hij erkent dat er problemen zijn en Gladstein gaat er als gespreksleider kort op in samen met de technondernemer.

Dorsey heeft een interessante quote in deze video: ''Als bitcoin meer nodig heeft dan Square of Twitter, zou ik bij hen weggaan voor bitcoin.''

Bitcoin voor biljoenen

In het gesprek van Gladstein en Dorsey kwam het al even voorbij. Maar het vraagstuk 'hoe helpen we miljarden mensen aan bitcoin?' gaat verder dan wat simpele discussies.

Er wordt hard aan gebouwd. Elizabeth Stark bouwt met Lightning Labs aan het Lightning Network. Lyn Alden zit bij dit gesprek en zij is een van de meest populaire data-analisten van dit moment in de wereld van bitcoin.

Groene energie

De discussie over het energiegebruik van bitcoin kan niet ontbreken dit jaar. Aaron van Wirdum en Steve Lee praten over hoe bitcoin de transitie naar duurzame energie juist makkelijker en winstgevender kan maken.

Bitcoin in Amerika

Er was ook ruimte voor veel gesprekken met Amerika als perspectief. In onderstaand panel gaat het over de verschillende visies en de rol van bitcoin in Amerika.

Senator Cynthia Lummis en Warren Davidson (lid van het Huis van Afgevaardigden) gaan in gesprek met Allan Stevo (schrijver van The Bitcoin Manifesto).

El Salvador zet in op Bitcoin

Jack Mallers, de man achter Strike, is een rijzende ster in de wereld van bitcoin. Hij kwam met opmerkelijk nieuws, El Salvador gaat bitcoin erkennen als wettig betaalmiddel. Dit houdt in dat BTC in het land net zo moet worden behandeld als andere (buitenlandse) valuta.

Denk bijvoorbeeld aan 0% belasting op transacties bij normale betalingen als belangrijk aspect van zo'n status.

Het lijkt erop dat er binnen enkele weken een wetsvoorstel door komt in het land die hiervoor moet gaan zorgen. El Salvador zou het eerste land zijn waar de regels voor bitcoin op deze manier gelden.

Dogecoin fan

Een ander ongepland event was de opkomst van iemand die graag ongevraagd de aandacht opeist. Iemand uit het publiek kwam het podium op om een deel van zijn kleren uit te trekken. Dit deed hij allemaal om even het logo van dogecoin te laten zien. Al snel werd de grappenmaker van het podium verwijderd.

Ross Ulbricht

De meest opmerkelijke spreker was ongetwijfeld Ross Ulbricht. Hij is de man achter de online marktplaats Silk Road. Op het platform kon je in principe verhandelen wat je wilde, van verboden middelen tot aan de standaard Marktplaats producten .

Silk Road was een van de eerste grote online handelsplaatsen waar bitcoin veel werd gebruikt als betaalmiddel. Het verhaal van Ulbricht is daardoor nauw verbonden aan bitcoin.

Na een slepende rechtszaak en tal van gebeurtenissen is Ulbricht achter de tralies belandt. Hij kreeg een gevangenisstraf van twee keer levenslang en 40 jaar opgelegd. Op 1 oktober 2013 werd hij opgepakt. Na zijn veroordeling werd hij in isolement opgesloten.

De (telefonische) presentatie op Bitcoin2021 is de eerste 'publieke' verschijning van de Amerikaan sinds dat hij achter de tralies zit.

De onderstaande video is heftig, maar laat goed zien hoe Ulbricht bitcoin (en de wereld) ziet.

Poll

Heb jij naar Bitcoin2021 gekeken?

De gehele livestream kun je hier terugvinden:

Dag 1:

Dag 2:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...