Bitcoin daalt naar $32.500, meer BTC naar beurzen en miners blijven sparen

De bitcoin prijs heeft het zwaar. De koers daalde in één week maar liefst 30%.

Wat is er aan de hand op het netwerk? Vier opmerkelijke statistieken op een rijtje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Bitcoin bij beurzen

Het aantal bitcoin bij beurzen neemt in rap tempo toe. Steeds meer bitcoin worden richting een handelsbeurs gestuurd. In onderstaande grafiek zie je duidelijk dat het aantal BTC bij beurzen sinds april 2020 flink is gedaald.

De recente stijgingen waren geen reden voor veel mensen om BTC te verkopen, maar nu de koers in elkaar stort zien we een andere trend. Op het moment van schrijven staat er ruim 2,5 miljoen BTC bij beurzen.

Bitcoin daalt naar $32.500, meer BTC naar beurzen en miners blijven sparen

2. Liquiditeit

Er is ook een ander perspectief. Steeds minder bitcoin is liquide, dat wil zeggen niet direct te kopen of verkopen. Ook hier geldt (net als bij de bitcoin koers) we gaan niet in een directe lijn omhoog, maar steeds meer bitcoin is niet te koop.

In deze categorie valt ook bitcoin dat verloren is gegaan in de afgelopen jaren. Miljoenen bitcoin zijn naar alle waarschijnlijkheid voor altijd verloren door (menselijke) fouten.

3. Miners blijven kopen

Sinds januari zijn bitcoin miners netto meer bitcoin aan het verzamelen. Ondanks de bizarre prijsbewegingen is er hier een duidelijke trend gaande: miners verkopen niet ondanks de grote dips.

Naar de motieven kunnen we alleen maar raden. Maar de on-chain data laat duidelijk zien dat ze vertrouwen hebben in de munt.

4. Stablecoins bij beurzen

Een andere opmerkelijke statistiek om mee af te sluiten: het aantal stablecoins op beurzen staat op een hoogtepunt. Stablecoins zijn plaatsvervangers van met name de Amerikaanse dollar. De populairste variant is al jaren Tether (USDT). Er is momenteel ruim $59 miljard aan USDT in omloop.

Bitcoin daalt naar $32.500, meer BTC naar beurzen en miners blijven sparen
Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...