Dit zijn vier interessante grafieken over bitcoin

Databedrijf Kaiko deelt regelmatig interessante grafieken over de bitcoinmarkt. Vandaag zetten we er een vier onder elkaar.

Handelsvolume

Te beginnen met het handelsvolume bij Coinbase, en dan in het bijzonder het aandeel dat deze Amerikaanse beurs heeft onder institutionele handelaren in vergelijking met de particuliere markt. Volgens Kaiko is dit in de afgelopen drie jaar enorm gestegen.

Of anders gezegd: de institutionele markt groeit voor Coinbase harder dan hun aanwezig onder de retail beleggers.

Gek is dat niet: de institutionele beleggers hebben veel meer geld aan de zijlijn staan, wat een impact heeft op deze handelsvolumes.

Dit zijn vier interessante grafieken over bitcoin

Fiat versus stablecoins

Vervolgens: de manier waar men op centrale handelsbeurzen cryptovaluta koopt.

Volgens het analysebedrijf is dit steeds vaker met stablecoins. Sinds 2022 is het aandeel van de stablecoins ten opzichte van fiat-handelsparen toegenomen. Er is één korte trendverandering te zien: vanaf het moment dat Binance aan de kostenknoppen ging zitten en er een einde kwam aan het zero-fee beleid voor bepaalde handelsparen.

Momenteel zijn stablecoins goed voor 74% van de crypto-uitwisselingen op exchanges.

Dit zijn vier interessante grafieken over bitcoin

Correlatie

Ook blijkt dat de correlatie van de prijs van bitcoin met techaandelen is gedaald. Voor het eerst in twee jaar tijd staat deze correlatie op basis van 30daagse prijsgegevens weer op 0%. Lange tijd schommelde dit nog rond de 70%, wat inhield dat de koers van bitcoin vaak dezelfde kant op ging als de techaandelen.

Dit zijn vier interessante grafieken over bitcoin

Mining aandelen

Als we dan maar aandelen van mining bedrijven kijken, zien we een positieve trend. Volgens Kaiko stegen sommige mining-aandelen dit jaar al meer dan 300%, met zelfs Cipher als uitschieter boven de 400%. En dan te bedenken dat het jaar pas net over de helft is.

Verder is te zien dat naast Cipher ook Hut 8, Marathon en Riot Blockchain sinds het begin van dit kalenderjaar allemaal beter presteren dan bitcoin.

Dit zijn vier interessante grafieken over bitcoin

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsstatistieken