Onderzoek van PwC: ‘Hedgefondsen vol vertrouwen in lange termijn cryptovaluta’

Een recent onderzoek van PwC brengt een interessante dynamiek aan het licht. Het advieskantoor ziet dat er veel vertrouwen is in de cryptosector onder hedgefondsen.

Onderzoek onder hedgefondsen

Woensdag gepubliceerde PwC een onderzoek genaamd ‘Global Crypto Hedge Fund Report’ dat een interessant kijkje geeft in de wereld van hedgefondsen. Ze onderzochten zowel traditionele als crypto-hedgefondsen.

Ze zagen een daling van 37% naar 29% wat betreft de betrokkenheid van traditionele hedgefondsen bij de cryptomarkt in 2023. Tegelijk geeft de sector wel aan dat het op lange termijn gelooft in digitale activa, zoals onderstaande grafiek laat zien.

Onderzoek van PwC: 'Hedgefondsen vol vertrouwen in lange termijn cryptovaluta'

Het rapport stelt dat de financiële grootmachten bereid zijn om hun blootstelling aan cryptovaluta te behouden of te vergroten.

Het afgelopen jaar hebben traditionele hedgefondsen hun betrokkenheid bij de cryptosector aangetoond, waarbij de gemiddelde allocatie aan cryptovaluta is gestegen van 4% naar 7%. Twee-derde heeft een blootstelling van minder dan 5% van hun AUM.

Onderzoek van PwC: 'Hedgefondsen vol vertrouwen in lange termijn cryptovaluta'

Toch is er ook een tweedeling te zien. Meer dan 50% van de traditionele fondsen verwacht in de komende drie jaar af te stappen van crypto-investeringen. Toch voorspelt een overweldigende 93% van de crypto-hedgefondsen tegen het einde van het jaar een stijging van de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta.

De overgrote meerderheid (91%) van traditionele hedgefondsbeleggers met blootstelling aan cryptocurrency’s zegt dat ze zijn geïnvesteerd in de twee grootste cryptovaluta (bitcoin en ether). Vorig jaar was dat nog 67%. Met stapt dus klaarblijkelijk af van altcoins.

John Garvey van PwC US ziet hordes die voor problemen zorgen, waaronder prijsdalingen, volatiliteit en het aantal omgevallen cryptobedrijven. Desondanks ziet hij wel dat het aantal investeringen in digitale activa naar verwachting in 2023 sterk zal blijven.

Met name qua regelgeving is er nog een stap te zeggen. 23% van de traditionele hedgefondsen overweegt om hun kijk op de cryptomarkt te heroverwegen zodra de VS met duidelijke regels komt.

Daarentegen overweegt 12% van de crypto-hedgefondsen om uit de VS te verhuizen naar een ander oord. Dit wijst wederom terug naar de zorgen omtrent de (onduidelijke) regelgeving.

31% van de traditionele hedgefondsen ziet tokenisatie als de grootste kans in 2023. 25% van de traditionele hedgefondsen – inclusief degenen die momenteel niet in crypto beleggen – zegt dit te onderzoeken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek