Do Kwon verkocht $120.000 aan bitcoin in Servië

Het is nog altijd niet bekend waar Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs, verblijft. Wel is er een flink bedrag aan bitcoin omgewisseld, wat een lead is in het onderzoek.

Betaling in Servië

De Zuid-Koreaanse regering doet hard haar best om de verblijfplaats van de man achter Luna te vinden. In de zoektocht naar Kwon, kwamen ze er achter dat hij het opmerkelijk bedrag van 9,64 bitcoin dat hij naar verluidt heeft verkocht.

Twee weken geleden werd al bekend gemaakt dat Do Kwon zou zijn ondergedoken in Servië. Nu blijkt dat hij $120.000 overmaakte van de Luna Foundation Guard (LFG) naar Binance via een tussen-wallet. Met een vervolgonderzoek kwam de overheid erachter dat hij zich in het Europese land bevindt.

Op 6 oktober wil Korea het paspoort van Kwon invorderen. Later die maand bevestigden openbare aanklagers in Zuid-Korea dat Do Kwon naar Dubai is gevlogen voor een mogelijke tussenstop, voordat hij naar een andere bestemming zou gaan.

Dat zou gaan om Servië, een land dat géén uitleveringsovereenkomst heeft gesloten met Zuid-Korea.

De vraag rijst nu op hoe Kwon deze vlucht zo makkelijk kon nemen vliegen. Toch geven de autoriteiten niet op. De ondergang van Luna en de TerraUSD-stablecoin hebben een enorme impact gehad op veel cryptofans.

Het is nu bewezen dat Kwon 9,64 BTC van de Luna Foundation Guard heeft uitgewisseld om in Servië te kunnen leven. Het lijkt er op dat Kwon goed heeft uitgedacht in welk land hij dit zou doen. Het opnemen van cryptovaluta heeft in Servië niet veel voeten in de aarde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws