Do Kwon zegt ‘niet op de vlucht’ te zijn en autoriteiten samen te werken

De oprichter van Terraform Labs, Do Kwon, zegt dat hij niet op de vlucht is en dat hij volledig mee wilt werken met de autoriteiten.

'Ik ben niet op de vlucht of iets dergelijks voor een overheidsinstantie, we werken volledig mee en we hebben niets te verbergen', zegt Do Kwon in dit twitterdraadje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !
=https://twitter.com/stablekwon/status/1571197156907679745" data-service="twitter">

Do Kwon reageert hiermee op berichten van de politie in Singapore dat de inwoner van Zuid-Korea momenteel niet in de stadstaat te vinden is.

De crypto-ondernemer is oprichter van Terraform Labs, het bedrijf achter de gefaalde cryptomunten TerraUSD en Luna. De Zuid-Koreaanse autoriteiten zijn op zoek naar hem en willen hem voor het gerecht slepen. Ook doen de autoriteiten een poging om zijn paspoort ongeldig te verklaren, waardoor zijn bewegingsvrijheid ernstig beperkt wordt.

Do Kwon zei verder dat hij zijn locatie aan individuen zou bekendmaken als ze vrienden zijn en plannen hebben om elkaar te ontmoeten. De exacte verblijfplaats van de man blijft onduidelijk.

De acties komen vier maanden na de val van de TerraUSD stablecoin, waardoor er circa $40 miljard aan waarde uit de markt weggezogen is en wat een crash van de koersen triggerde.

Lees ook

Dit is het plan waarmee Do Kwon stablecoin UST terug naar $1.00 wil brengen

 

Arrestatiebevel voor Do Kwon van Terraform Labs in Zuid-Korea

 

Zuid-Korea wil paspoort Do Kwon ongeldig maken

 
Lees meer over:
misdaadZuid-Korea

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...