DOGE koers stabiel terwijl dog crypto memes dalen – wat gaat Dogecoin doen dit weekend?

249 totale weergaven
Dogecoin staat mogelijk aan de vooravond van een bull run |

Hoewel de crypto markt vandaag met een kleine 0,3% is gestegen, zijn veel meme coins vandaag gedaald. Hoewel Dogecoin (DOGE) hier ook een van is, presteert DOGE beter dan andere honden meme coins, zoals dogwifhat (WIF), Bonk (BONK) en Neiro (NEIRO).

Hoewel Dogecoin in 24 uur tijd met 0,55% is gedaald naar $ 0,10, blijkt uit technische indicatoren dat de meme coin potentie heeft om een rebound te maken richting $ 0,50. In dit artikel kijken we naar wat Dogecoin de komende dagen en op langere termijn kan gaan doen.

Wat gaat Dogecoin doen na consolidatie op $ 0,10?

Sommigen zullen zich afvragen: “Hoe zit het toch met Dogecoin?” Terwijl het nog steeds de grootste en populairste meme coin is, presteert DOGE minder sterk dan Bitcoin, wat voor weinig altcoins het geval is. Bitcoin is in een jaar tijd met 100% gestegen en DOGE met slechts 44%.

Ondanks zijn huidige gebrek aan bullish momentum – een mogelijk teken dat DOGE ondergewaardeerd is – blijven investeerders de meme coin kopen rond de $ 0,10. In het geval dat de koopdruk hoog genoeg wordt, zou Dogecoin een break-out kunnen doen uit het driehoekpatroon in de onderstaande grafiek.

Dogecoin koers grafiek
Dogecoin koers grafiek – TradingView

Wat ook helpt, is het feit dat Dogecoin nog steeds de populairste crypto meme is, met een totaal aantal holders van zo’n 7 miljoen. Ondanks het succes van nieuwe meme coins zoals Floki Inu (FLOKI) en Pepe Coin (PEPE), is het aantal holders behoorlijk laag vergeleken met Dogecoin.

Zelfs Shiba Inu (SHIB), die in 2021 explodeerde in waarde en veel investeerders in miljonairs veranderde, past qua aantal holders meerdere keren in DOGE. Maar het aantal holders wil meer zeggen dat de Dogecoin koers stabieler is dan die van andere meme coins, terwijl het aantal holders drastisch moet groeien voor grote stijgingen.

Dogecoin holders
Aantal holders van top meme coins – Coincarp

Omdat een holder aantal van 7 miljoen al erg hoog is, zou Dogecoin nog een katalysator nodig hebben om verder te groeien. Maar als grootste en bekendste meme coin, kan DOGE veel profiteren als het sentiment tegenover meme coins weer beter wordt.

Daarnaast kunnen ook bestaande holders besluiten om meer tokens te kopen, wat ook kan bijdragen aan stijgingen in de koers.

Al in al lijkt Dogecoin op dit moment vooral te consolideren en verwachten we niet dat hij dit weekend veel verder dan $ 0,10 zal gaan. Op langere termijn zou DOGE kunnen profiteren van een bull run en is een koers van $ 0,50 haalbaar, mogelijk nog in de laatste maanden van 2024.

Welke dog crypto memes gaan nog meer stijgen?

Nu we richting het einde van augustus gaan en de crypto markt vandaag zijwaarts beweegt, zou dit het keerpunt kunnen zijn. En hoewel verdere dalingen ook nog mogelijk zijn, is dit een goed moment om te investeren in verhouding tot hoeveel crypto waard kan worden in de komende maanden.

Daarom kan het een goed idee zijn om te kijken naar de kleinere meme coins die potentie hebben om 10 of zelfs 100 keer over de kop te gaan in de komende bull run. Twee van de meest veelbelovende dog crypto memes zijn voor een lage prijs te koop in de presale en hebben extra utility om ze te helpen te exploderen in waarde.

Base Dawgz (DAWGZ)

Nu meerdere grote blockchains massaal de aandacht krijgen van meme coin traders, is het handig als je een manier hebt om hierop in te spelen. In plaats van je slechts op een blockchain te richten, kun je ook investeren in de nieuwe multi-chain meme coin, Base Dawgz (DAWGZ).

Deze meme coin zal gelanceerd worden op Base, Ethereum, de Binance Smart Chain, Solana en Avalanche, waardoor deze meme meer utility heeft dan Dogecoin. Wel maakt hij gebruik van de bekende Shiba Inu hond als mascotte, die zich maar al te graag bezighoudt met basejumpen.

DAWGZ is tijdens de huidige fase van de presale te koop voor $ 0,007784 per stuk, maar zal aan het begin van volgende week stijgen. Vroege investeerders kunnen extra tokens verdienen via het Share-to-Earn systeem op de website en met staking, waarvoor je momenteel een APY van 839% krijgt.

 

 

PlayDoge (PLAY)

Een manier om veel te profiteren van een bull run is door voor de tijd te investeren in nieuwe crypto games, als deze dan populair worden, kun je behoorlijke rendementen behalen. Een van de meest indrukwekkende nieuwe Play-to-Earn games is PlayDoge (PLAY), de Web3 opvolger van de Tamagotchi.

De Tamagotchi was in de jaren 90 een revolutionair succes en bood de mogelijkheid voor mensen om voor hun virtuele huisdier te zorgen. PlayDoge gaat verder met dit concept en maakt het mogelijk om geld te verdienen door je eigen virtuele Shiba Inu te verzorgen.

De presale van PlayDoge heeft ruim $ 6 miljoen opgehaald en zal in ongeveer 10 dagen eindigen. Daarom is er geen tijd te verliezen om PLAY voor een lage prijs van $ 0,00529 per stuk te kopen. Omdat PLAY een token is op de Binance Smart Chain, heeft deze meer kans om een potentiële Binance listing te krijgen, waardoor de meme coin al snel 10 keer zoveel waard kan worden na lancering.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
DOGEDogecoin

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...