Bitcoin update: Bearish retest drukt koers naar $58.500

184 totale weergaven
Bitcoin koers Magic Bands

De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met 4% gedaald en bevindt zich nu rond de $58.500. Deze daling volgde op een tweede bearish retest van een belangrijke trend, die nog steeds niet is teruggewonnen. Om een bullish perspectief te krijgen, moeten we deze trend eerst terugwinnen. De vraag is nu of Bitcoin op weg is naar een higher low boven de $50.000, of dat het lukt om de trend alsnog bullish te doorbreken?

Bitcoin (BTC) 2-uursgrafiek

Voor de tweede keer in korte tijd is de Bitcoin koers afgewezen bij de 200 MA’s, wat duidt op een aanhoudende bearish trend. Dit betekent dat we nog steeds niet in staat zijn geweest om de middellange termijn trend terug te winnen. Zelfs op een lager tijdsbestek, zoals de 30-minutengrafiek, zien we nu tekenen van zwakte. De koers is in de afgelopen 24 uur onder de 200 MA’s (30-min) gezakt, wat aangeeft dat ook de korte termijn trend momenteel bearish is.

De recente afwijzing rond de 200 MA’s, gecombineerd met het feit dat we niet zijn teruggekeerd in de eerdere prijsrange $60K – $70K, wijst op een bearish vooruitzicht. Daarom houden we rekening met verdere koersdalingen, in de hoop dat er de komende dagen een higher low wordt gevormd. Deze higher low kan zich ergens tussen de huidige koers en de low rond $50.000 ontwikkelen.

Voor een meer bullish vooruitzicht moeten we eerst de 200 MA’s terugwinnen en opnieuw de range betreden. Als dat gebeurt, ligt een stijging naar het midden van de range rond $65.000 voor de hand, met mogelijk zelfs een verdere stijging naar de bovenkant van de prijsrange rond $70.000. Totdat dit scenario zich voordoet, blijven we vanaf de zijlijn toekijken waar en of Bitcoin een higher low weet neer te zetten.

De reden dat we de 200 MA’s de laatste weken nauwlettend in de gaten houden, is goed te zien in de onderstaande grafiek. Een periode van koersdalingen werd omgebogen naar een stijgende trend zodra de 200 MA’s werden teruggewonnen (zie gele cirkel links). Deze stijgende trend werd eind juli doorbroken toen de 200 MA’s opnieuw verloren gingen (zie gele cirkel rechts). Sindsdien bevindt Bitcoin zich in een neerwaartse trend, en we wachten nog steeds op het moment dat de bearish trend weer omgebogen kan worden.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op dit hogere tijdsbestek (daggrafiek) zien we een vergelijkbaar patroon als op de 2-uursgrafiek. De koers is de afgelopen dagen meerdere keren afgewezen bij de 200 MA, waardoor een terugkeer in de prijsrange uitbleef.

Na het vormen van een lower high, hebben we recent ook een lower low gezien, wat wijst op een bearish trend op dit tijdsbestek. Zoals eerder besproken, hopen we nu op de vorming van een higher low ergens boven de $50.000 om de neerwaartse trend te doorbreken.

Zolang dit niet gebeurt, bevinden we ons op alle relevante tijdsbestekken in een neerwaartse trend, wat betekent dat hogere koersen op dit moment niet de meest waarschijnlijke uitkomst zijn.

Zien we echter op de lagere tijdsbestekken tekenen van kracht, zoals het terugwinnen van de 200 MA’s op de 30-minutengrafiek, dan kan dit het eerste signaal zijn om weer te hopen op hogere koersen. Daarna schakelen we over naar de 2-uursgrafiek en de eerder besproken analyse.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...